3 jaar geleden

De coronacrisis door de ogen van fitnessondernemers: Trisha Moonen

3 jaar geleden
Er is vrijwel niemand op de wereld die niet te maken heeft met gevolgen van de coronacrisis, ook de fitnessbranche wordt hard getroffen. Clubs moesten in maart hun deuren sluiten en sporten in grote groepen mocht niet meer. Inmiddels mag in kleine groepen en op afstand buiten worden gesport, maar de deuren van fitnesscentra blijven vooralsnog tot in ieder geval 1 juli gesloten. Hoe kijken fitnessondernemers aan tegen deze ontwikkelingen? Wij maakten een rondje langs de velden.

“Het is moeilijk te verkroppen dat wordt besloten dat terrassen met drinkende en etende mensen eerder open mogen dan fitnesscentra, waar mensen juist naartoe gaan om een gezonde leefstijl na te streven", zegt Trisha Moonen, eigenaar van Fitnesscentrum Il Cuore in Moergestel. "De politiek is in deze coronaperiode heel voorzichtig met stappen, maar dan wordt wel al begin mei bepaald dat fitnesscentra pas per 1 september open kunnen. Dat is nogal een klap."

"Maar we zitten niet stil. We besloten al snel wat initiatieven op te zetten. Zo konden we een vrachtwagentje huren en daarin hebben we een kleine gym ingericht. Die konden onze leden dan voor een uurtje reserveren bij hen voor de deur. We regelden EMS-trainingen voor in huis. Dan brachten we een powerbox en een iPad bij de leden. We deden ook live workouts via Facebook en YouTube. Je grijpt alle mogelijkheden aan. Nu we buiten mogen sporten hebben we apparatuur buiten gezet. We geven nu voor maximaal negen leden groepslessen en daarna weer de volgende groep met een wisseltijd van tien minuten."

"Natuurlijk hebben we net als iedere fitnessondernemer een terugloop in het aantal leden, maar die is beperkt. We hebben een hechte community. Daar moet je aandacht aan besteden. Zo introduceerden wij al snel de Star of the Day, dat lid werd in het zonnetje gezet en kreeg thuis iets leuks bezorgd. Dat kon een pot eiwitten zijn of een shake. Het gaat om aandacht geven aan je leden. Wij zijn klaar om open te gaan en hebben alles ingericht zoals het hoort. Met online inboeken kun je ook precies reguleren wie wanneer binnenkomt. Laten we hopen dat we snel weer open mogen. Als je hoort dat tachtig procent van de mensen met corona op de IC overgewicht heeft, dan wil je ook niet nog meer mensen met overgewicht krijgen in deze periode. Sporten heeft daar natuurlijk een positieve invloed op", aldus Moonen.
heropeningCoronavirusIl Cuore

 
Gerelateerde artikelen