3 jaar geleden

Gamification: Beleef Virtual Reality terwijl je sport!

3 jaar geleden
Samenwerking VirZOOM en Life Fitness zorgt voor nieuwe dimensies

Door een samenwerking tussen VirZOOM en Life Fitness is er een innovatieve pilot opgezet, waarbij je sport met een VR-bril op. De Discover SE3 consoles op onder andere de fietsen uit de Elevationcardiolijn veranderen in een ware Virtual Reality belevenis. De speciale software is gekoppeld aan de data van de Life Fitness trainingsfiets: het aantal rotaties van de pedalen, de weerstand op de pedalen en de hartslag van de sporter. Deze combinatie van factoren zorgt dat de fietser kan gamen in een VR-omgeving. Reken maar dat je blijft fietsen als je midden in je game zit!

Slimme samenwerking
De samenwerking tussen VirZOOM en Life Fitness combineert de kracht van beide bedrijven. De pilot laat zien dat de deelnemers helemaal worden meegenomen in de VR-wereld, terwijl ze trainen. Een indrukwekkende ervaring waarna je ook nog je fysieke training achter de rug hebt. Het competitie-element dat is ingezet in de pilot haalt het meest fanatieke in de sporters en niet-sporters naar boven. Of je nu een racespel speelt waarbij de RPM van je pedaal het tempo van de auto beïnvloedt in je game, of harder kan rondrijden in een tankauto als commandant van een oorlogsspel. De VR-bril neemt je volledig mee in de wereld van het spel en ondertussen blijf je maar trainen.

Software combineren met console
De verwachting is dan ook dat in Europa op de korte termijn enthousiaste VR-competities worden opgestart, in het Verenigd Koninkrijk als eerste. Daarna zullen andere landen in Europa volgen, waarbij clubeigenaren worden getraind en begeleid om het concept succesvol neer te zetten in hun eigen club. Iedere Life Fitness fiets voorzien van de vorig jaar uitgebrachte Discover SE3 console kan gekoppeld worden aan de VirZOOM software.

Productbeleving
Life Fitness is deze samenwerking aangegaan om verder te kijken naar de mogelijkheden om fitness steeds meer te laten versmelten met gamification. De fietsen van de fabrikant zijn erg geschikt voor deze nieuwe vorm van fitness. De sporter blijft veilig en stabiel zitten met twee handen aan het stuur en de voeten op de pedalen, terwijl hij met zijn hoofd in een andere wereld is. De handvatten van het fietsstuur zijn de ‘controller' voor de sporter die tegelijkertijd aan het gamen is. De VR-training op de fiets past perfect in de trend om de productbelevingte vergroten. Het gamen in de VR-dimensie leidt op de goede manier af van het trainen waardoor de motivatie om door te zetten groot is en blijft.

Bekijk hier de video
 
Auteur

Life Fitness Benelux