"Het InBody Result Sheet is het belangrijkste; dat is waar het om draait!"

Verschenen in Bodylife nummer 5 2017


In een keurig pand in Amsterdam Zuidoost is de Koreaanse onderneming InBody gevestigd met zijn Europese hoofdkantoor. Het is hun zevende verkoopkantoor, de andere zijn gevestigd in Zuid-Korea, China, India, Japan, Maleisië en de Verenigde Staten. Ieder zichzelf respecterend merk van wereldformaat verkoopt in deze landen. Maar wat vermarkt InBody? Een instrument dat de lichaamssamenstelling meet via bio impedantie; dit met een correlatie van 98% met de gouden standaard 'de DEXA-methode'. Dat vraagt om nadere uitleg...

Tekst: Peter Vader

" Precisie!

Salesmanager Eric van Oene is sinds 15 maart in functie bij InBody: "Eind vorig jaar besloot de InBody onderneming dat ze in Amsterdam hun hoofdkantoor voor Europa wilde vestigen. Dat is de reden dat ik nu voor hen werkzaam ben. Vanuit mijn professie kende ik ze al en was altijd al overtuigd van hun technische diepgang. InBody werd overal geprezen om zijn nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid! Bovendien hebben de Zuid-Koreanen met onder meer Samsung en Kia bewezen, dat ze op het wereldtoneel meegaan en toonaangevend zijn in de ontwikkeling en het vermarkten van hoogwaardig technische producten. Dus ik heb er alle vertrouwen in!" Van Oene is afkomstig uit de medische wereld en die is representatief voor alles wat als serieus, feitelijk en nauwkeurig bestempeld mag worden. Eric van Oene: "Mijn motivatie voor InBody heeft dus een medisch-technische achtergrond. Het meten van de lichaamssamenstelling gebeurt volgens de zogenaamde bio impedantie analyse; een technologie die afkomstig is uit de jaren zestig. Volgens InBody oprichter Dr. Cha kon dit beter en vooral nauwkeuriger gebeuren en is hij in 1996 vervolgens van nul af begonnen met het opnieuw ontwikkelen van een bio impedantie analyser. Hij ontwikkelde hiervoor nieuwe algoritmes, zonder daarbij gebruik te maken van empirische data die tot onnauwkeurige meetresultaten kunnen leiden. Dit onderscheidt InBody ten opzichte van een groot deel van de concurrentie. Mede hierdoor is het namelijk mogelijk om nauwkeurig en reproduceerbaar ieder lichaamstype te meten ongeacht geslacht, ras, lichaamsbouw, leeftijd, enzovoort. Zo kunnen we kinderen vanaf een jaar of drie al nauwkeurig meten. Ook maakt het niet uit of iemand anorexia heeft of obese, of al dan niet supergespierd is, de InBody meet de lichaamssamenstelling met de hoogste precisie zonder extreme afwijkingen in de meetwaarden. De enige parameter die we nodig hebben voor een accuraat resultaat is iemands lengte; maar die is met onze draadloze digitale lengtemeter ook makkelijk meetbaar."

Basis van dit alles is de alom geprezen unieke InBody Technology:

Gebruik van een 8-punts tactiele elektrode, met duimsensoren, die bijdraagt aan een reproduceerbaarheid van 99% van de InBody Test. Het is de sleuteltechnologie die op elke hand- en voetelektrode ligt.

Geen gebruik van empirische gegevens; de InBody meettechnologie maakt alleen gebruik van de impedantiewaarden. Die worden rechtstreeks verkregen vanuit de metingen aan ieder persoon, waardoor de InBody Test altijd accurate resultaten geeft zonder gebruik van empirische schattingen, zoals geslacht en leeftijd.

Een 'Direct Segmentale Meting'; de InBody meet de impedantie van elk lichaamssegment direct. Dit geldt ook voor de romp, waarbij een geringe afwijking in de impedantie een grote invloed op het resultaat heeft. Door ook deze direct en accuraat te meten wordt een zeer hoge precisie bereikt.

Simultane Multi Frequency Technologie; een InBody patent waarbij gelijktijdig alle hoge en lage frequenties, variërend van 1kHz tot 1MHz, worden gemeten. Hierdoor worden ICW en ECW afzonderlijk, maar wel op hetzelfde moment bepaald.

Vanuit deze technologie wordt er een praktisch, professioneel en uitermate bruikbaar testrapport gegenereerd. Dit rapport biedt onder meer gedetailleerde inzage in:

  • Lichaamssamenstelling analyse
  • Spier-vet analyse
  • Obesitas analyse
  • Segmentale spier analyse; voor optimale lichaamsbalans
  • ECW-ratio analyse
  • Trendlijnen; waarmee de voortuitgang in beeld wordt gebracht.
  • Diverse parameters zoals segmentale omtrekmetingen, metabolisme, lichaamstype, enz.

Eric van Oene: "Doel is om een optimale gezonde lichaamsbalans te bereiken. Alle gemeten waarden worden - nadat de test is uitgevoerd - in een overzichtelijk InBody Result Sheet gepresenteerd aan de klant. Op basis hiervan kan een gepersonaliseerd trainingsprogramma worden aangeboden met een focus op de juiste onderdelen. Het InBody Result Sheet is dus het belangrijkste, dat is waar het om draait!"

 

Marktbenadering

Na het ontwikkelen van een technisch hoogstaand product volgt natuurlijk de commercie. Eric van Oene: "Ik ben fan van Simon Sinek: "It all starts with 'Why'?" Vanuit deze hamvraag benader ik de klanten vanuit hun eigen zienswijze. Waarom zou een fitness clubeigenaar een InBody product aankopen? Wij zijn overtuigd van de hoge kwaliteit en toegevoegde waarde die een InBody heeft, maar het zijn onze klanten die dit uiteindelijk bepalen! Wat is de meerwaarde van de InBody? In Duitsland en Amerika zijn er vele voorbeelden van. Op deze twee markten is de InBody een begrip en worden we geprezen om onze precisie. Hier krijgen de clubs vanwege dé InBody juist meer leden. Dit omdat de InBody Test zich heeft bewezen als dé meest betrouwbare methode om de lichaamssamenstelling te meten! Iedere InBody wordt persoonlijk geleverd en geïnstalleerd. Daarnaast krijgen de personal trainers intensieve begeleiding en instructie op locatie; hierdoor kunnen ze de sporters optimaal adviseren en motiveren omdat ze in staat zijn de meetresultaten goed te verklaren.

De reacties van de personal trainers zijn stuk voor stuk positief. Zien is geloven! Op beurzen, evenementen en tijdens bezoeken aan de clubs ontmoeten we clubeigenaren, personal trainers en consumenten, die onder de indruk zijn van de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid. Bovendien zijn er software koppelingen met andere systemen mogelijk; zo zijn er al integraties met de software van eGym, Technogym, Milon en wordt er nog aan een aantal andere gewerkt."

Fitness en medische markt

Eric van Oene vervolgt: "Ons kantoor te Amsterdam is verantwoordelijk voor de Benelux, in de overige Europese landen werken we met dealers. Zo hebben we in Duitsland, waar de InBody Test inmiddels een begrip is, bijvoorbeeld een zeer actieve en succesvolle distributeur. In Engeland is sinds 1 juni wel een dochteronderneming gevestigd (vanwege Brexit), er is daar van oudsher een grote en voor ons belangrijke medische- en fitness markt. De Inbody is een 'medical device' en wordt niet alleen op de markt gebracht in de fitness wereld, maar ook in de medische wereld. De hele presentatie is daarop gericht. Fitness is een grote en belangrijke markt; de modellen 270, 370 en 570 zijn daarvoor het meest gangbaar. In de niche van de medische wereld worden de 570, 770 en de S10 onder meer geleverd aan fysiopraktijken, revalidatiecentra en ziekenhuizen. In het laatste geval voor bijvoorbeeld patiënten die bedlegerig zijn, in coma verkeren of op de intensive care liggen. Maar ook bij oncologie en hemodialyse (nierdialyse), waarbij de vochtbalans in het lichaam optimaal kan worden bewaakt. Ondanks onze hoge precisie is onze prijsstelling marktconform. Voor de garantieafwikkeling en aftersales zijn we zelf verantwoordelijk, dus kunnen we heel slagvaardig en direct opereren. Zonder onnodige vertraging of ruis, omdat er eerst een goedkeuring moet komen van een hoofdkantoor aan de andere kant van de wereld. Het toestel is eenvoudig te plaatsen in een fitnessclub en neemt heel weinig ruimte in beslag. In plaats van kopen kan een clubeigenaar ook leasen, hiervoor werken we samen met een investeringsmaatschappij die ook zeer coulant met startende ondernemers omgaat. Tarieven zijn uiteraard vlot opvraagbaar bij ons."


Meer informatie op www.inbody.com of neem rechtstreeks contact op met een InBody specialist via info.eu@inbody.com of 020 - 238 6080


 

Edities