Dutch Fitness Awards: 'Keten Award' voor Trainmore en Fit4Lady

Verschenen in Bodylife nummer 5 2017

Bij de uitreiking van de Dutch Fitness Awards op zondag 21 mei kreeg TrainMore de Award voor beste 'Small Keten' en ontving Fit4Lady voor de derde keer in vier jaar tijd de 'Large Keten Award'.

Tekst: Loet van Bergen

TrainMore

Commercieel directeur Michael Rustwat van TrainMore was aangenaam verrast. "Het was voor de eerste keer dat we meededen en de award onderstreept de hoge waardering (9,54) die de leden hebben voor onze clubs."

Michael Rustwat vervolgt: "Dat bereik je niet alleen maar met mooie, hippe clubs. Het zijn juist onze medewerkers die dagelijks zorgen dat onze clubs schoon, opgeruimd en gezellig zijn en zorgen voor een goede sfeer waar je graag zou willen trainen. Deze award doet ons veel, omdat het een beloning is die je van je eigen leden krijgt. En daar doe je het uiteindelijk voor. De Award is binnen onze clubs groots gevierd. We hebben speciale award stickers laten maken en in alle vestigingen is een taart bezorgd. Via onze narrowcasting, nieuwsbrief en social media hebben we alle leden bedankt voor hun stem."

Beloning

Deze Award is een opsteker voor het naar eigen zeggen revolutionaire concept van TrainMore. "Wij belonen leden voor elke keer dat ze komen sporten en dat motiveert om vaker te komen. Vorig jaar hebben wij de '1-euro-korting-per-keer- dat-je-komt-sporten' geïntroduceerd. Ons voordeligste tarief is 29 euro per maand. Stel dat je in een maand 9 keer komt trainen, dan betaal je de volgende maand maar 20 euro. Geen ander fitnesscentrum doet dit. Hiermee willen we ons onderscheiden van alle bestaande ketens, maar wel met behoud van kwaliteit en de missie om mensen meer en gezonder te laten leven. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen gemotiveerder raken van beloningen. We zien het ook terug in onze resultaten. Gemiddeld trainen TrainMore leden 70% meer dan het landelijk gemiddelde, waardoor persoonlijke doelen ook sneller behaald worden", aldus Rustwat.

Hoge retentie

Tijdens dezelfde uitreiking van de Dutch Fitness Awards kreeg Arina van Damme van Fit4Lady voor de derde keer in vier jaar tijd de 'Large Keten Award'. Haar concept is een sportschool alleen voor vrouwen met persoonlijke aandacht van een individuele coach en een circuittraining die leden op een zelf gekozen tijdstip doorlopen. Dit blijkt nog steeds een schot in de roos.

Voor Arina van Damme was deze Award geen verrassing. "We worden al jaren door onze leden hoog gewaardeerd voor de manier waarop wij training geven, vanwege onze betrokkenheid en vanwege het sociale aspect. We hebben dan ook een hoge retentie. Onze leden, van alle generaties, komen vaker dan twee keer per week sporten. Het zijn moeders, ondernemers, wielrenners, huisvrouwen, wethouders en moslima's van alle leeftijden, een goede afspiegeling van de samenleving", aldus Arina." Fit4lady telt inmiddels tien franchise vestigingen in West-Nederland; franchisegever Arina van Damme heeft daarnaast zelf drie vestigingen. De plannen voor een veertiende vestiging, nabij Eindhoven, zijn er ook en daarnaast is er de ambitie om verder uit te breiden."

 

 

Edities