Joris van der Worp geeft nieuwe dimensie aan bedrijfsfitness

Verschenen in Bodylife nummer 2 2019


Fitness on tour met de Personal Training Truck. Wat doe je als mkb-bedrijf als je geen eigen gym hebt, maar toch een vorm van bedrijfsfitness wil aanbieden? Dan bel je de Personal Training Truck van ondernemer Joris van der Worp (25). Ten minste als je bedrijf is gevestigd in de omgeving van Amsterdam, Alkmaar en Haarlem.


Met zijn nieuwe concept komt Joris met een complete PT-studio bij het bedrijf aan huis voor een uurtje bedrijfsfitness. Je sport dan buiten op de parkeerplaats, in het park of binnen in de schuur of loods van het bedrijf. Naast wekelijkse bedrijfsfitness kun je de Personal Training Truck ook laten komen voor een bedrijfsuitje. Om met collega’s te sporten in een unieke omgeving als het strand, de duinen of een andere unieke locatie.

Een jonge fitnessondernemer
Als ondernemer en persoon kan Joris letterlijk niet stilzitten. Van kinds af aan is hij al fanatiek aan het sporten, vooral tennis en fitness doet hij al lang. Hierbij stond het fitness in het teken van een nog betere (conditionele) tennisspeler worden. Want Joris heeft lang op hoog niveau getennist. Toen duidelijk werd dat hij de absolute top als tennis niet ging halen, ging hij naar het CIOS en werd hij tennisleraar. Later gevolgd met een opleiding tot fitnessinstructeur en personal trainer.


Joris: “Ik vond sporten altijd al leuk. Het is dan ook een logische stap dat ik daarin verder ben gegaan. Zeker ook omdat ik een ondernemend persoon ben die graag zijn handen uit de mouwen steekt. Kortom: het ondernemerschap trekt mij wel aan.” Een logisch gevolg hiervan is dan ook dat hij aan de Hogeschool van Amsterdam de opleiding Sport, Management en Ondernemen volgt. Hij zit nu in zijn laatste jaar en loopt stage in zijn eigen bedrijf de Personal Training Truck. Een bedrijf dat hij met de opgedane kennis van de opleiding tot een succes maakt!



De Personal Training Truck geboren
Joris: “Ik liep al langer rond met het idee om bij bedrijven en mensen thuis fitness aan te bieden. Alleen liep ik al snel tegen het probleem aan dat je in een gewone personenauto lang niet alle materialen kan vervoeren die je nodig hebt voor een goede circuittraining of PT-training. Daarop ontstond in 2018 het idee om een bakwagen te kopen en die zelf op te knappen tot de Personal Training Truck. Hier ben ik de hele zomer mee bezig geweest en nu zijn we vanaf september letterlijk ‘on the road’! In de truck heb ik onder meer een airbike, equipment voor functioneel trainen en gewichten. Aan de buitenkant heb ik twee squat racks gemonteerd. Verder blijf ik de equipment steeds verder updaten en uitbreiden.”


In de praktijk
Joris richt zich vooral op de zakelijke markt, en met succes. Hij is nu ruim een half jaar bezig en geeft al 15 uur training per week. Daarnaast vervult hij verschillende bedrijfsuitjes. Maar waar staat hij eigenlijk met zijn bedrijf voor? “Wij geloven dat een gezond bedrijf begint bij gezonde werknemers. Om dat te behalen is het als bedrijf ook belangrijk dat je je werknemers de mogelijkheid biedt om te sporten. Want alleen met gezonde werknemers zal je bedrijf groeien en daar helpen wij met de Personal Training Truck mee. Want naast dat wij alle equipment meenemen, bieden we natuurlijk ook goede begeleiding en ondersteuning, zodat de werknemers hun doelen bereiken en de oefeningen goed uitvoeren.”

Joris is zelf opgeleid tot fitnesstrainer en heeft de opleiding gevorderd fitnesstrainer bij de Dutch Human Development succesvol afgerond. Hij heeft zes jaar ervaring en staat bekend om zijn enthousiaste en motiverende manier van trainen. “Het belangrijkste is de funfactor. Anders is sporten niet leuk en doe je het niet met plezier. We doen altijd een circuittraining onder begeleiding van een lekker muziekje. Je doet dan iedere 45 seconden een andere oefening, wat we zichtbaar aftellen op de iPad. Het leuke is dat je overal kan trainen, steeds op andere plekken komt en mensen echt blij ziet worden van de work-outs en de trainingen."

Even wegdromen
Een goede startende ondernemer denkt natuurlijk ook al aan de toekomst van zijn bedrijf. Nu runt Joris zijn bedrijf nog naast zijn studie, maar zodra hij dit jaar is afgestudeerd wil hij echt gaan knallen. Joris: “Voor mijn afstudeeronderzoek breng ik nu in kaart wat het beste verdienmodel is voor de Personal Training Truck en hoe ik daarmee het beste de boer kan opgaan. Een leuke zoektocht die straks veel kan opleveren. Als ik even wegdroom voor over een aantal jaar, dan zou het mooi zijn als er verschillende trucks in Nederland rijden en dat we Nederlandse werknemers op locatie met plezier laten sporten en gezonder leven. Dat vind ik een mooie uitdaging voor de komende jaren.”



Benieuwd naar de Personal Training Truck? Kijk dan snel op personaltrainingtruck.nl

 
Edities