Precor zet in op digitale oplossingen voor de fitnessondernemer

Verschenen in Bodylife nummer 2 2019


Opgericht in 1980, staat Precor al jaren bekend om haar excellente cardiolijnen. In 1981 bracht Precor als eerste een ergonomisch roeitoestel op de markt, die al snel gevolgd werd door de loopband en in 1995 door de eerste crosstrainer. Precor is trots op deze Elliptical Fitness Crosstrainer (EFX®) met Converging Crossramp, dat de natuurlijke elliptische beweging van de voet nabootst. Ontstaan uit een passie voor ergonomische beweging, bewezen wetenschap en superieure techniek.


Mix and Match
Sinds die beginjaren is Precor blijven innoveren en heeft het een unieke positie in de markt als enige cardio-leverancier die een ‘mix and match’ concept biedt. Een mix and match van drie verschillende cardio basisunits en drie verschillende consoles om de beste fit voor faciliteit, budget en sporter te vinden. En ongeacht hoe de units en consoles gecombineerd worden, alle drie de cardio-modellen bestaan uit eenzelfde commercieel frame dat geproduceerd wordt in de Amerikaanse fabrieken van Precor. Zodat de beste kwaliteit geleverd wordt.


Ondernemers kunnen kiezen uit drie basisunits (de 800-, 700- of 600-lijn), drie verschillende consoles en twee verschillende basiskleuren. Zo ontstaat er een ruime keuze aan combinatiemogelijkheden die in elke behoefte voorzien. Of het nu voor een rustige hotelgym is of voor een drukke en trendy boutique club.

Networked Fitness
In een networked omgeving zijn de P82- en P62- touchscreenconsoles de ideale toegangspoorten tot media, apps en entertainmentmogelijkheden. Het besturingssysteem van Precor, Preva, biedt een grote verscheidenheid aan functies voor zowel de sporter, de personal trainer als de manager van de faciliteit. Preva is een Open Platform, wat betekent dat het naast een volledige set entertainment-apps via Preva zelf, ook de mogelijkheid biedt om met een grote verscheidenheid aan partners te werken


Door het Open Platform van Precor kiest de sportschooleigenaar alleen wat hij nodig heeft. Hij betaalt dus niet voor functies die voor zijn club niet relevant zijn. Precor kiest bewust niet voor een one-size-fits-all oplossing. Want dankzij de open partneraanpak kunnen oplossingen gevonden worden die precies afgestemd zijn op de primaire doelstellingen van een sportschool, zoals verhogen van het aantal nieuwe leden, behoud bestaande leden, verhogen secundaire inkomsten en operationele efficiëntie. De partners van Precor zetten zich in om hun aanbod te ontwikkelen volgens de nieuwste software-ontwikkelingen. Zo kan het digitale traject van Precor snel en vaak worden bijgewerkt in lijn met de huidige trends en de verwachtingen van sportschooleigenaren en sporters.

eGym & Advagym
Een van die digitale Precor-partners is eGym. Precor en eGym, aanbieder van digitale fitnessoplossingen, begonnen hun wereldwijde samenwerking begin 2018. Inmiddels is eGym SmartStart op meer dan honderd clubs met Precor cardio-apparatuur in Europa te vinden. "De automatische fitnesstest en het gepersonaliseerde trainingsprogramma van eGym SmartStart levert een eersteklas gebruikerservaring", zegt Jeff Bartee, Director Emerging Experience en Partnerships bij Precor. "We hebben hard gewerkt om het eGym-systeem naadloos te integreren met het Preva-platform en samen hebben we een fantastische en visueel interactieve service gecreëerd.” Met de software kunnen ge bruikers eenvoudig inloggen met behulp van een RFID-token. Het Precor-eGym cardio systeem kan vooral aantrekkelijk zijn voor clubs die al een eGym kracht-circel hebben staan.

Ook Advagym® is een partner waar Precor veel van verwacht. Met behulp van de Sony Advagym®-app kunnen sporters reps en sets opnemen door met hun telefoon tegen het aangesloten krachtapparaat te tikken. Work-outstatistieken van Precor-cardio en -kracht kunnen vervolgens worden bijgehouden met behulp van de AdvaGym app. Sporters kunnen hun trainingen automatisch volgen in de app, aangepaste programma's van personal trainers ontvangen, hun eigen voortgang bekijken, maar ook direct feedback van hun PT ontvangen. Zo zal de motivatie van zowel sporter als personal trainer zeker hoog blijven.




FIBO 2019
Op de FIBO zal Precor een groot deel van haar stand reserveren voor Preva en Precor’s digitale partners. Zowel de Precor-eGym integratie als Advagym zal veel ruimte krijgen en uitgelegd worden in de Precor stand. Daarnaast kunnen bezoekers in de Precor-Spinning studio kennis maken met de nieuwste partner van Precor: Spivi. Spivi is marktleider in digitale interactieve displays en prestaties tracking. De Spivitechnologie verzamelt gegevens van sporters zoals kracht, cadans, snelheid, afstand en hartslag rechtstreeks van de Spinner® bikes. Die gegevens worden gecombineerd met gebruikersinformatie die is opgeslagen in de cloud, zoals leeftijd, gewicht en prestatiegeschiedenis. Adam Hubbard, directeur Product Management voor Precor, zei: "Dankzij de samenwerking met Spivi kunnen sportschooleigenaren en -exploitanten de lat nog hoger leggen en hun bedrijf laten groeien, leden behouden en extra inkomsten genereren. We zijn zeer verheugd over de mogelijkheden die onze Spivi-samenwerking biedt en kijken uit naar verdere ontwikkelingen met deze partner".


Zoals al vele jaren staat Precor op de FIBO in Hal 6, standnummers C44 en E43. Naast Networked Fitness en Spinning zal er uiteraard ook een groot cardio- en kracht gedeelte in de stand te vinden zijn. Daarbij zal de gigantische Queenax (X3 500 Open Format) een absolute crowdpleaser worden, met gedurende de dag meerdere live demonstraties van het team van Precor Master Coaches. Tijdens deze up-tempo sessies wordt HIIT geïntegreerd met de Assault Fitnessproducten als de AirRunner en de AirBike Elite en worden bezoekers uitgenodigd om mee te doen.

Benieuwd naar de oplossingen van Precor voor jouw club of onderneming? Bezoek ze dan op FIBO of ga naar precor.com/nl/commercial.

Edities