Gymcreators brengt Accuniq naar de Benelux

Verschenen in Bodylife nummer 2 2019


Het gezondheidsaspect wordt een steeds belangrijker onderdeel voor de Nederlandse fitnesssector. Steeds gezonder en fitter leven schept kansen waar de sector op in moet spelen. Dan is het wél belangrijk dat je als PT-studio, boutique studio of gym over de juiste expertise en apparatuur beschikt. Een belangrijk onderdeel hiervan is een slimme medische weegschaal, zoals de Accuniq weegschalen.


Het Zuid-Koreaanse Accuniq richt zich met haar weegschalen op de Beneluxmarkt. Michelle Mussche en Sraar van Rens bieden de weegschalen vanuit hun bedrijf GymCreators aan. Er zijn vier verschillende modellen, zodat er voor iedere professional een weegschaal is die past bij zijn of haar budget en doelstellingen. De weegschalen beginnen vanaf 1999 euro exclusief btw.

De Accuniq weegschalen
De slimme medische weegschalen van Accuniq zijn nieuw in de Benelux. Michelle heeft zelf al ervaren dat ze écht het verschil kunnen maken op de werkvloer. Michelle: “Wij kwamen ruim een jaar geleden met de oplossingen van Accuniq in aanraking. Ik ben het toen gaan testen in één van onze eigen sportscholen, en zag direct de meerwaarde van goede gezondheidsmetingen. Je meet relevante waarden als het gewicht, vetpercentage, BMI en spiermassa. Belangrijk om te gebruiken als nulmeting, maar ook om de voortgang van een sporter te volgen. Ik kies voor Accuniq vanwege de betrouwbaarheid, accurate meetgegevens en de goede prijskwaliteitverhouding. Ik ben enthousiast en sta achter het product.”

Ondernemers: neem jezelf serieus!
Michelle ervaart dat steeds meer PT-studio’s, boutique studios en sportscholen een slimme medische weegschaal overwegen en in huis halen. Michelle: “Ik vind dat als je jezelf als fitnessondernemer serieus neemt, je zo’n soort weegschaal moet hebben staan. Gezondheid en gezond leven worden steeds belangrijker, waardoor er steeds meer geld aan uitgegeven wordt. Mensen verwachten daar wel service en resultaten voor. Die maak je inzichtelijk met zo’n weegschaal. Ik merk ook dat steeds meer sporters en leden er naar vragen, er is zeker markt voor.”

Regelmatig krijgt Michelle de vraag hoe je zo’n weegschaal terugverdient. Zij ziet hier twee verschillende mogelijkheden voor. “Dat hangt er vanaf hoe je prijsbeleid is. Als je personal training aanbiedt of een hoger geprijsd all-in-one concept, dan zal ik het als service en tool meenemen in je aanbod. Dan hoort het gewoon bij het hele plaatje wat je aanbiedt. De andere variant is om het als losse dienst te verkopen. Als je bijvoorbeeld een abonnementenstructuur hebt, kun je het heel goed aanbieden als extra product of service waar je een kleine extra vergoeding voor vraagt. De ervaring is dat mensen bereid zijn om extra te betalen voor betrouwbare gezondheidsgegevens. Dit is een manier om je investering snel terug te verdienen, zeker als leden regelmatig de meting herhalen.”

Combinatie met GymCreators
De verkoop, ondersteuning en begeleiding van de Accuniq weegschalen in de Benelux doen Michelle en Sraar vanuit hun bedrijf GymCreators. “Accuniq past perfect binnen onze manier van werken. Wij begeleiden ondernemers met de totale opstart en inrichting van hun PT-studio, gym of boutique studio. Totaal ontzorgen staat hierin centraal, en daar hoort ook een slimme medische weegschaal bij. Natuurlijk kun je de weegschalen ook los bestellen bij ons. Wij zorgen dan voor de levering, installatie en opleiding van het personeel en zijn het aanspreekpunt voor garantie, onderhoud en service. GymCreators zorgt er zo voor dat Accuniq snel een meerwaarde voor uw onderneming is!”

Verschillende modellen
“Er zijn vier verschillende modellen van de Accuniq weegschaal beschikbaar voor de Benelux markt. Ze zijn oplopend geprijsd. Het instapmodel is de BC310 die vooral geschikt is voor startende PT’ers. Je haalt hiermee een prima weegschaal in huis met alle basiseigenschappen. De BC300 is de inklapbare mobiele variant die je makkelijk in de auto meeneemt. Ideaal voor fysiotherapeuten, gewichtsconsulenten en diëtisten die aan huis werken. De BC380 loopt het hardst, dit is de uitgebreide versie met daaraan een softwarepakket gekoppeld om alles te volgen en in kaart te brengen. De laatste variant is de BC720, deze is bedoeld voor de medische hoek en levert veel medische gegevens op die voor een basis PT- en boutique studio geen extra meerwaarde hebben. Ik adviseer dan ook voornamelijk de BC380.”

Benieuwd naar de Accuniq weegschalen? Neem dan contact op met Michelle Mussche en vraag naar de mogelijkheden om de weegschalen in Venlo of elders in het land te komen ervaren!

 
Edities