FIBO 2019: de fitnesservaring opnieuw beleven

Verschenen in Bodylife nummer 2 2019


FIBO Keulen staat weer voor de deur. Van 4 tot en met 7 april is het kloppende fitnesshart van de wereld. Dit jaar presenteren zich meer dan 1100 exposanten uit Europa en van ver daarbuiten hun nieuwe producten, oplossingen en innovaties. Daarmee is FIBO dé plek voor de Nederlandse fitnessprofessional.


Wij van BodyLIFE maken alvast een klein rondje langs een aantal Nederlandse standhouders. Wat verwachten zij van de beurs en hoe presenteren zij zich? Maar eerst even naar de 2019 editie in het algemeen. FIBO sluit naadloos aan op thema’s die nu actueel zijn in de sector, namelijk: effectief trainen, gevarieerd trainen, plezier maken, digitale revolutie, gezondheidspreventie en gezondheid bevorderen.

FIBO awards 2019
Dit jaar hebben bijna 300 fitnessinnovaties zich aangemeld voor de FIBO Innovation & Trend Award, dit is een record. Alle inzendingen zijn present op de beurs. Een internationale jury van experts heeft 19 producten genomineerd. De categorieën Digital Fitness, Health / Prevention, Lifestyle / LifeBalance / Wellness, Performance en StartUp spelen opnieuw in op de heersende trends. De awards worden gepresenteerd in de aanwezigheid van ongeveer 400 hoogstaande vertegenwoordigers van de industrie als onderdeel van het European Health & Fitness Forum aan de vooravond van FIBO. Benieuwd naar de 19 genomineerden, kijk dan snel op www.fibo.com/en/award



2019-trends op FIBO
Functioneel trainen en cross-fittraining zijn ‘meerjarige onderwerpen’ bij FIBO, maar yoga en groepsfitness blijven ook in de trend. In twee fasen worden de nieuwste work-outs gepresenteerd en worden bezoekers uitgenodigd om mee te doen. Fitnessvoedsel en gezonde voedingsassortimenten worden groter en groter. FIBO biedt de nieuwste trends op het gebied van voe dingssupplementen en voeding, variërend van sportdranken en dieetvoeding tot veganistisch voedsel en alle soorten biologische producten.

In hal 10.1 vinden bezoekers ook de kookruimte waar chefs en beroemdheden gerechten bereiden, de nieuwste voedingstrends delen en hun speciale tips en trucs onthullen. Thema's hier zijn onder meer schoon eten, koolhydraatarme voeding en veganistische superfoods. In 2019 zal de Chefkoch-magazinepartner FIBO voor het eerst bezoeken.

Grenzen verleggen en successen delen. Dat zijn de twee belangrijke redenen waardoor mensen over de hele wereld meegaan in de digitale concurrentietrend. In online uitdagingen concurreren ze met elkaar, waardoor de belangstelling voor fitnesswedstrijden wordt vergroot. FIBO toont alle facetten van deze competitie.



Rondje langs de velden
Net zoals voorgaande jaren zijn ook veel Nederlandse partijen, leveranciers en ondernemers op FIBO aanwezig. Want ook voor de Nederlandse en Belgische markt is FIBO het feestje van het jaar. Logisch dat voor veel Nederlandse ondernemers en fitnesspartijen FIBO de place to be is.

Greinwalder
Greinwalder lanceert de nieuwe mogelijkheden van hun FT-CLUB concept. Het kwaliteitsmerk met de marketingexpertise van Greinwalder & Partner en inhoudelijke kennis van Perform Better over functional training. Zowel voor startende ondernemers als club-in-club toepassingen. De combinatie van een beschermd kwaliteitsmerk, expertise van de marketingspecialisten van Greinwalder & Partner en inhoudelijke kennis van Perform Better over functional training. Dit is het fundament voor succes.

Life Fitness
Dit jaar demonstreert Life Fitness de samenhang van al haar merken, oplossingen en toepassingen, terwijl mensen worden geïnspireerd om gezonder te leven. Hiervoor worden verschillende nieuwe producten en oplossingen gepresenteerd. Internet of fitness: we breiden de manier uit waarop de wereld gebruik maakt van cardio-apparatuur, van entertainment-apps zoals Netflix, Hulu, Spotify, en YouTube tot Performance Run-trainingsweergave en interactieve cursussen. We nemen de Apple Watch, fitnessapps, real-time data tracking en single signon op. Het enige wat je nodig hebt is een verbonden console. Uiteindelijk wordt alles met elkaar verbonden. Het Fitness-internet wordt een katalysator voor fitnesstechnologie en we zijn vastbesloten om voorop te lopen in de digitale evolutie.

Technogym
Technogym laat de FIBO-bezoeker kennismaken met haar nieuwe CLUB 4.0 concept. De net gelanceerde SKILLATLETHIC en haar mogelijkheden voor de sporter en fitnessondernemer. Want de SKILLATLETHIC biedt gevarieerde trainingsvormen voor mensen met verschillende trainingsniveaus en – motivaties. Deze nieuwe oplossing is op FIBO te zien, ervaren en uit te proberen. Zowel de apparatuur, de apps als mogelijke verdienmodellen achter de oplossing zijn te ervaren. De volgende trainingsformats worden tijdens FIBO gepresenteerd.


Tickets voor FIBO 2019 bestel je op www.fibo.com/karten.
 
Edities