Nieuws

15-01-2019 16:26

Nederlandse startup Fitmanager bundelt krachten met Eversports om Europa te veroveren

Fitmanager is vanaf januari 2019 onderdeel geworden van het Oostenrijkse bedrijf Eversports. Met zijn innovatieve administratiesoftware was Fitmanager al een game changer in Nederland en België. Nu wordt gedoeld op een leidende positie binnen de Europese fitness-en-healthsoftwaremarkt.

Voor deze missie bleek het Oostenrijkse bedrijf Eversports dé perfecte partner. De twee bedrijven bedienen met elkaar meer dan 2500 klanten in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarmee zijn ze nu al een van de grootste softwareleveranciers van Europa. Met een snelgroeiend team van 100 mensen staat het nieuwe gezamenlijke bedrijf in de startblokken om Europees marktleider te worden op het gebied van clubmanagement, betalingen, slimme online boekingen en marketing.

Fitmanager en Eversports zijn een gouden match. Ze delen de opvatting dat het voor iedereen eenvoudig moet zijn om een gezond leven te leiden en dat er geen barrières moeten zijn om te gaan sporten. Dat de twee ondernemingen nu hun krachten hebben gebundeld, betekent dat hun beider klanten en partners zich kunnen verheugen op een nog breder aanbod van producten en diensten. De verenigde bedrijven zullen zich met name richten op ondernemers die actief zijn in het aanbieden van yoga, boutique fitness, bootcamp, pilates, crossfit, dans, cycling en vechtsport. Daarnaast zal de boekings- en reserveringssoftware Ball Sports Manager voor tennis-, padel-, en squashbanen, waarmee Eversports al een leidende positie heeft op de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse markt, ook in Nederland worden uitgerold.

Met vereende krachten naar marktleiderschap
Met een marktvolume van EUR 26,6 miljard is Europa nog altijd de grootste fitness-en-health markt ter wereld. In 2018 nam het aantal actieve leden toe tot maar liefst 60 miljoen. De vraag naar gebruiksvriendelijke software neemt uiteraard navenant toe. Met hun software bedienen Fitmanager en Eversports al vele ondernemers met alle zaken waaraan die het liefst zo min mogelijk tijd besteden. Of het nu gaat om het minimaliseren van de administratieve rompslomp, slimme online boekingen om tijd te besparen, het aantrekken van meer leden of het maximaliseren van hun omzet.

Het team van Fitmanager zal volledig worden opgenomen in Eversports familie. Tegelijkertijd zal het onafhankelijk blijven opereren in Nederland en België, om de groei te bevorderen met een lokaal team dat de taal spreekt en de markt kent. Om die reden is Fitmanager al begonnen met het werven van nieuwe teamleden, zodat hun klanten in Nederland en België maximaal zullen gaan profiteren van deze fusie.

De integratie van Fitmanager is een grote mijlpaal in de missie van beide bedrijven om marktleider te worden in Europa en daarbuiten.


v.l.n.r.: Philipp Braunsberger (CFO Eversports), Emanuel Steininger (VP Engineering Eversports), Vincent van den Tol (CPO Fitmanager), Maarten Borgers (CEO Fitmanager), Hanno Lippitsch (CEO Eversports), Stefan Feirer (CPO), Thomas Fritz (CTO)

Maarten Borgers, CEO Fitmanager: Toen Vincent en ik in 2015 met Fitmanager begonnen, wilden we een product op de markt brengen dat echt het verschil kon maken in de markt en dat ondernemers echt handvatten biedt om hun bedrijf effectiever te managen. Dat we zo kort na onze oprichting al de aandacht, interesse en erkenning kregen van Eversports, was voor ons de bevestiging dat Fitmanager was uitgegroeid tot gezichtsbepalend bedrijf op het gebied van fitness-en-healthsoftware in Nederland en België. Ik vind het een enorme eer dat wij toetreden tot de Eversports-familie, om zo onze gezamenlijke ambitie te realiseren. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met het team van Hanno het beste platform neer te zetten en ons gezamenlijke bedrijf nog sneller te laten groeien.

Hanno Lippitsch, CEO Eversports: We ontmoetten Maarten en Vincent in de zomer van 2018 en voelden meteen dat we met hen wilden samenwerken. Ze hadden in korte tijd een geweldig product ontwikkeld, een groot marktaandeel verworven en een loyale klantenkring opgebouwd. Bovendien delen ze onze waarden en visie. We zijn ervan overtuigd dat hun team Eversports in vele opzichten zal verrijken en dat we geen betere partner hadden kunnen vinden om onze marktpositie in Nederland en België te vergroten. Ik kijk er ontzettend naar uit dat we nu samen kunnen bouwen aan onze missie om marktleider te worden in Europa en daarbuiten.

Over Fitmanager
Fitmanager, het online softwareplatform voor ondernemers in de fitness-en-health-markt, werd in 2015 opgericht door Vincent van den Tol (41) en Maarten Borgers (38) vanuit de gedachte dat het voor iedereen makkelijk moet zijn om een gezond en actief leven na te streven, en dat er geen belemmeringen moeten zijn om te sporten en te bewegen. Sindsdien is Fitmanager uitgegroeid tot een vooraanstaand bedrijf in de markt. Fitmanager biedt online administratie-en-managementsoftware met geïntegreerde betalingsservices aan ondernemers met een eigen gym of studio op het gebied van fitness, yoga, pilates, crossfit, dans, bootcamp, personal training en/of boutique fitness. Met de online software en apps van Fitmanager hoeven de ondernemers en hun leden zich niet langer bezig te houden met zaken waaraan zij liever geen tijd besteden.
Voor meer informatie: Fitmanager.nl

Over Eversports
Eversports, het sportplatform met de visie dat iedereen altijd en overal toegang zou moeten hebben tot sport, werd in 2013 in Wenen opgericht door voormalig nationaal volleybalspeler Hanno Lippitsch (35) en Emanuel Steininger (32). Eversports is een 'software as a service'-marktplaats die sportaanbieders en sportievelingen samenbrengt. Eversports is actief in de DACH-regio, waar de focus vooral ligt op aanbieders van tennis, squash, badminton, voetbal en beachvolleybal, maar ook yoga, crossfit, pilates and fitness-studio's. Het B2B-product van Eversports helpt sportondernemers hun banen, ruimten en materiaal te managen, maar ook met boekingen, betalingen, leden en marketingactiviteiten. Aan de B2C-kant biedt Eversports een app waarmee consumenten alle sportmogelijkheden in hun omgeving kunnen ontdekken, direct online kunnen boeken en betalen. Eversports is gestationeerd in Wenen en heeft kantoren in München, Keulen, Berlijn en Hamburg.
Voor meer informatie: Eversports.com
Informatie over de auteur

Maarten Borgers | Founder | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Fitmanager | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Damrak 381
1012ZN
Amsterdam
Nederland