Nieuws

18-12-2018 13:29

Nieuw no-nonsense gym concept uit Brooklyn komt naar Amsterdam

In januari 2019 lanceren ondernemers en sportievelingen Marc Udo, Sharon Zaal en Laura Sleurink een nieuw rauw, no-nonsense sportconcept uit Brooklyn in hun eigen gym genaamd 'Underground'.

Op een moment waarop ze dachten alles al gezien te hebben, stuiten zij in Brooklyn op een nieuw sportconcept. Helemaal opgaan in een ondergrondse fightclub, met keiharde muziek, rode neonverlichting, vijfenveertig minuten rammen en zweten tijdens een heftige work-out terwijl het voelt alsof er twintig minuten gepasseerd zijn. Een sessie die je tot het uiterste laat gaan en jezelf een spiegel voorhoudt, zonder bezig te zijn met uiterlijk en selfies. Met als gevolg: een leeg hoofd, een intens gevoel van voldoening en een lichaam dat barst van de energie.

Waarom hebben ze dit nog nooit eerder ervaren? Terug in Amsterdam kunnen ze het niet loslaten. Dit concept moet opgezet worden. En dat is wat ze doen. Januari 2019 openen ze hun eerste locatie op de Nieuwe Kerkstraat, aan de Magere Brug.

In het drukke bestaan biedt Underground een vlucht voor hedendaagse prikkels. In de 'Underground Bunker' - een ruimte met ondergronds gevoel, graffiti muren, zonder spiegels en met rauwe muziek - geven ervaren trainers twee lessen: Fight en Sweat. Iedereen is welkom, maar de focus ligt op bootcampers, crossfitters en boksers die niet stil willen staan. De bokslessen worden veelal gegeven door boksers die zelf regelmatig in de ring staan of hebben gestaan. In de Sweat les wisselen Killer WOD's en High Intensity Full Body Workouts elkaar af.

Naast Fight en Sweat biedt Underground een vervanging van personal training, genaamd Train Stations. Dit vindt plaats onder begeleiding in een aparte ruimte en is gefocust op kracht. Hier kun je elk moment in- of uitstappen, inspelend op de Amsterdammer met een volle agenda. Daarnaast biedt de gym personal training en bootcamps aan en een programma waarbij je in 3 maanden door professionele vechters 'Ring Ready' wordt gemaakt. Ook kun je voor jezelf trainen in de open gym of sparren in de boksring. Even bijkomen en socializen kan in het Underground Café, waar ook lichte maaltijden, snacks, gezonde shakes en goede koffie worden geserveerd.

Foto credits: Pink Popcorn Creative