Artikel

08-10-2018 16:39

Welke kant gaat de sector financieel op?

De fitnessbranche is een relatief jonge branche, waarin ondernemers met een eigen club met veel passie zich inzetten om het hun klanten naar de zin te maken, en ze te ondersteunen bij het realiseren van diverse doelen. Bij het succesvol leiden van een fitnessclub komt een hoop kijken, en natuurlijk zijn niet alle aspecten van dat ondernemerschap even leuk.

Voor veel ondernemers is het financieel management van de onderneming niet het aspect waar ze de meeste lol aan beleven. Ze houden zich liever bezig met de vakinhoudelijke zaken, zoals de programma’s en diensten die ze aanbieden, en de aanschaf van de daarvoor noodzakelijke materialen. Toch wordt wel onderkend dat financieel management cruciaal is voor het realiseren van een winstgevende, en dus blijvende, onderneming.

Doelgroep
Om ondernemers en managers te helpen en ondersteunen bij de uitvoering van het financieel management van hun club is dit boek geschreven; een handleiding voor de financiële aspecten van een fitness-onderneming. Wat is belangrijk bij het maken van een ondernemingsplan? Hoe krijg ik mijn investeringen gefinancierd? Hoe houd ik een vinger aan de pols? Welke kengetallen moet ik verzamelen? Hoe houd ik inzicht in de financiële situatie van mijn onderneming? Hoe kan ik tijdig ingrijpen bij een mogelijk probleem? Met welke trends dien ik rekening te houden? Voor inzichten en antwoorden op deze vragen geeft dit handboek het onmisbare gereedschap.

Het is een handboek geworden dat op verschillende momenten in de levenscyclus van de onderneming een rol kan spelen. Vóór de start bij het maken van het businessplan, tijdens de bedrijfsvoering bij het vaststellen van de resultaten en tussentijdse overzichten, en ook bij de bedrijfsoverdracht of de bedrijfsbeëindiging, als hulp bij het waarderen van de club.

Auteurs
Hans Dekker is accountant en voormalig sectorhoofd bij Rabobank Nederland. Peter Wolfhagen is auteur van diverse publicaties. Jan Middelkamp is onderzoeker en ondernemer.Publicatie details 
Uitgever: BlackBoxPublishers 

  • Hard cover en full color boek
  • 136 pagina’s - Prijs: 59,50
  • Het boek is onderdeel van een gelijknamig congres op 27 oktober te VeldhovenHDD Congres - Finance in Fitness
Het boek ‘Fitness & Financiën’ wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens het HDD Congres Finance in Fitness op 27 oktober in Veldhoven; een inspirerend event voor clubeigenaren en -managers uit de fitnessbranche.

In samenwerking met de Rabobank is er een uniek onderzoek gestart omtrent de financiële situatie van fitnessondernemingen in 2018. Deze interessante informatie wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens het HDD Congres en daar kun jij bij zijn. Breng jouw onderneming naar the next level. From good to great!

Na afloop van het congres is er een netwerkborrel én voor de echte liefhebbers is er de gelegenheid om de dag af te sluiten met de Les Mills party van het Megakwartaal.

Inclusief:
Voor €89.95 (excl. BTW) kun je bij dit inspirerende congres aanwezig zijn! Hierbij zit inbegrepen:
  • Inspirerende sprekers uit de sport en finance branche
  • Netwerkborrel
  • 5-gangen walking dinner met DJ
  • Toegang tot de Les Mills Arabian Night party van het Megakwartaal
  • Tot slot ga je als een van de eersten naar huis met het boek Fitness & financiën (t.w.v €59,50):

Meer info en aanmelden: academy.hddgroup.com
 
Informatie over de auteur

Hannah Jonker | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
BlackBoxPublishers | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Zwaenenstede 51
5221KC
's-Hertogenbosch
Nederland