6 maanden geleden

Sport Alliance stelt Erwin Korst aan, na investering van $100 miljoen, om verdere globalisering te stimuleren

Maximilian van der Bijl
Head of BeNeLux
6 maanden geleden

Sport Alliance heeft Erwin Korst aangesteld tot vice president enterprise sales international. De benoeming komt op het moment dat het bedrijf US$100 miljoen aan nieuwe financiering van PSG Equity aankondigt om verdere groei te stimuleren.

Deze laatste financieringsronde volgt PSG's initiële investering van US$65m in augustus 2021 op. Sindsdien heeft Sport Alliance haar inkomsten meer dan verdubbeld door organische groei en vier overnames.

Het kernproduct van Sport Alliance is de Magicline managementsoftware. Fitnessmerken als John Reed Fitness, McFit, Circle-Fit of Bodystreet zijn gebruikers van het softwareplatform.

Magicline wordt momenteel gebruikt in 8.000 sportscholen en de bijbehorende App-oplossing door 5,2 miljoen consumenten.

Korst en zijn team zullen verantwoordelijk zijn voor de verdere internationale expansie met een focus op Engelstalige landen en klanten.

Korst: "Ik ben enthousiast over de visie van Sport Alliance en kijk ernaar uit om met dit team samen te werken. De recente investering van PSG - een bedrag van maar liefst US$100 miljoen - verstevigt de positie van Sport Alliance en maakt de weg vrij voor ongeëvenaarde mogelijkheden op internationale schaal. Dit strategische partnerschap zal ons in staat stellen om innovatie te stimuleren, onze producten en diensten te verbeteren en een blijvende impact te creëren."

CEO Daniel Hanelt voegt toe: "De investering van PSG moedigt ons aan om ons succesverhaal in een internationale context voort te zetten. Ik kijk uit naar de toekomst die voor ons ligt."
 

"Sinds de samenwerking met Sport Alliance iets meer dan twee jaar geleden, hebben we een ongelooflijk succesverhaal gezien. Het bedrijf blijft zijn aanbod uitbreiden en de digitalisering van faciliteiten in heel Europa ondersteunen", zegt Edward Hughes, Managing Director bij PSG. 

De Magicline-software werd voor het eerst gelanceerd in de BeNeLux in juni 2021, toen Sport Alliance zo'n 4.200 locaties had en bezig was met de eerste stappen van de internationale expansie, zoals in het artikel van BodyLife hier beschreven werd. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.