2 jaar geleden

Duits fitness software programma Magicline zet voet op Nederlandse bodem

2 jaar geleden
Na succesvolle lanceringen in Spanje, Frankrijk & Italië wordt de internationale expansie van het Duitse Sport Alliance Group voortgezet. Het dynamische bedrijf, met hoofdkantoor gelegen in Hamburg, zet voet op Nederlandse bodem. Magicline, dé management software voor gym’s en studio’s, is nu beschikbaar in het Nederlands. 

Verdere internationale expansie
De expansie van Sport Alliance gaat verder in de Benelux markt na recente successen op de Europese markt. Met de toetreding van Magicline in de Benelux markt is een volgende belangrijke stap gezet door Sport Alliance. Fitness professionals uit Nederland, België en Luxemburg kunnen vanaf heden de multi-award winning gym management software Magicline gebruiken om hun business te digitaliseren en te vergroten.

“We zijn super enthousiast om onze software nu ook in de Benelux aan te bieden. Een interessante markt waarin ketens en franchises een belangrijke rol spelen, maar ook vele startende ondernemers succesvol zijn dankzij hun creatieve aanpak”, licht Max van der Bijl toe, International Business Manager bij Sport Alliance.

Het dynamische karakter van Sport Alliance in combinatie met de jarenlange ervaring in de fitnessindustrie hebben ervoor gezorgd dat Magicline is uitgegroeid tot meest geavanceerde fitness software in Europa, geschikt voor zowel fitnessketens als individuele studio’s met een complete all-in-one oplossing.

Early adopters - eerste partners in Nederland
De eerste gym’s die Magicline in Nederland al gebruiken zijn de prominente ketens John Reed Fitness (onderdeel van de RSG Group; McFIT, Gold’s Gym & BodyStreet) en de premium fitness discounter Clever Fit.

Echter waren zij niet de enige die zo snel reageerden, aangezien andere clubs ook reeds kozen voor Magicline voor de officiële lancering. “Ondanks de moeilijke periode waarmee de branche geconfronteerd wordt, blijkt dat veel professionals juist de tijd hebben genomen om te kijken hoe zij altijd een stap voor kunnen zijn door onder andere out-of-the-box te denken en te digitaliseren”, beweert van der Bijl. Dit sluit perfect aan op de visie van Sport Alliance om de fitnessindustrie te digitaliseren om zo sport wereldwijd voor iedereen toegankelijker te maken.

Lees hier het interview met Max van der Bijl over de lancering van Magicline in de Benelux.


Over Sport Alliance
Sport Alliance, met hoofdkantoor in Hamburg is gespecialiseerd in innovatieve software oplossingen voor het management van elk type sportcentrum. Het bedrijf telt meer dan 4,100 gym's en studio’s, met gerenommeerde concepten zoals McFIT (RSG Group), Clever Fit en BodyStreet.  

Met het merk “Magicline”, voorziet Sport Alliance de fitnessbranche met Duitslands’ grootste Cloud management software dat bedrijfsprocessen optimaliseert en daarmee de gehele sector naar een hoger niveau tilt. Naast Magicline bestaat het portfolio van de Sport Alliance Group uit Bedarf.de, een e-commerce platform gespecialiseerd in de fitness sector. MySports, als unieke digitale oplossing om gezondheid onder werknemers te stimuleren. Tevens Finion, als financiële serviceprovider en tenslotte de moderne incasso service PAYDUE.



 
softwareledenadministratieclubmanagementMagiclineSport Alliance Group
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Magicline

Laatste artikelen van dit bedrijf