24 april 2023

Meer dan de helft van de wereldbevolking zal tegen 2035 te zwaar zijn

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
24 april 2023
Een recent rapport van de World Obesity Federation voorspelt dat als de huidige trends zich voortzetten, 51% van de wereldbevolking in 2035 te kampen zal hebben met overgewicht of obesitas, wat de wereld jaarlijks $4,32 biljoen zal kosten.

Dit zou neerkomen op bijna 3% van het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp), vergelijkbaar met de impact van COVID-19 in 2020. In het rapport wordt benadrukt dat de toename van obesitas sneller gaat bij kinderen dan bij volwassenen, en dat overheden en beleidsmakers er alles aan moeten doen om te voorkomen dat gezondheids-, sociale en economische kosten worden afgewenteld op de jongere generatie.

Het rapport roept op om te kijken naar de systemen en onderliggende factoren die bijdragen aan overgewicht en jongeren actief te betrekken bij de oplossingen.

De verwachte jaarlijkse kosten van obesitas zullen in elke regio toenemen, waarbij Amerika (Noord-, Midden- en Zuid-Amerika) de hoogste kosten op zich neemt als percentage van het bbp (3,7 procent) en de westelijke Stille Oceaan de hoogste totale kosten (US $ 1,56 biljoen).
U kunt het gratis rapport hier downloaden
obesitasovergewichtWorld Obesity Federation obesitas rapportobesitas kosten
Gerelateerde artikelen
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf