4 maanden geleden

Precor CEO stapt per onmiddelijk op

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
4 maanden geleden
Rob Barker stapt uit Precor en Peloton, vermoedelijk om te investeren in TRIB3 (de boutique studio fitness franchise)

Rob Barker is met onmiddellijke ingang teruggetreden uit zijn functies bij Precor en Peloton. Barker zei dat hij als investeerder in de fitnessindustrie zal blijven. Hij en zijn gezin verhuizen in mei naar Lissabon, Portugal. Hij bracht de afgelopen 27 jaar door bij de fabrikant van commerciële apparatuur Precor, waar hij opklom tot de rang van president, waar hij eind 2020 toezicht hield op de verkoop van Precor aan Peloton. Na de deal nam Barker een dubbele rol op zich van CEO van Precor en algemeen directeur van Peloton Commercial, waarbij hij rechtstreeks rapporteerde aan William Lynch, president van Peloton.

In een open brief aan zijn team, gezien door HCM, zei hij: "Sinds ik in januari 1995 bij Precor UK kwam werken als verkoopvertegenwoordiger voor Londen en Consumer, heb ik van veel prachtige hoofdstukken in mijn leven genoten. Woensdag 9 februari start ik met mijn volgende. Na 27 jaar in verschillende rollen bij Precor, Amer Sports en Peloton, is mijn volgende hoofdstuk een grote stap aangezien ik heb besloten Peloton te verlaten. Waarom nu? De afgelopen jaren bij Precor waren een fantastische reis en waren voor velen van ons een hoogtepunt. Ik voel me vereerd dat ik Precor heb geleid door de verkoop van Amer Sports aan Anta, de zware gevolgen van COVID-19 en de verkoop van het bedrijf aan Peloton. Dus toen ik onlangs onze nieuwe strategie voor de volgende groeifase vaststelde, besloot ik dat het een uitstekend moment was om af te treden."

Barker onthulde zijn toekomstplannen, waaronder de verhuizing naar Lissabon en het investeren in "een groeiende, in Europa gevestigde boutique fitnessstudio-franchise", vermoedelijk TRIB3, dat wordt ondersteund door de Fisher Family. Een woordvoerder van TRIB3 vertelde HCM dat ze niet konden bevestigen of ontkennen dat Barker zich bij het team zou voegen. "Ik ga van een fulltime executive bij een bedrijf naar een ondernemer en adviseur in de fitnessindustrie", zegt Barker.

"Ik zal me blijven richten op waar mijn passie en hart ligt: ??de fitnessindustrie en die bedrijven die 'mensen helpen het leven te leiden dat ze wensen. Ik werd snel verliefd op de fitnessindustrie en die liefde is vandaag de dag nog net zo sterk als altijd. Ik heb met zoveel getalenteerde mensen gewerkt bij Precor, bij onze klanten, bij onze partners en onlangs bij Peloton. Natuurlijk zal ik niet samenwerken met iemand die concurreert met Precor of Peloton", zei hij.

Barker wordt bij Peloton vervangen door Betsy Webb, die al een tijdje bij het bedrijf werkt en vandaag (woensdag 9 februari) de rol van vice-president en algemeen directeur van Peloton Commercial overneemt.
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf