9 may 2019

Over het Anytime Fitness franchise-concept

9 may 2019
Je wilt starten als ondernemer met een fitnessclub. Je kunt het natuurlijk helemaal zelf gaan doen. Ervaringen zijn er volop: Altijd bezig en druk, veel materialen ontbreken, het missen van de juiste marketingkennis en te weinig bezig met marktontwikkelingen zoals wearable-technologieën. Volop bezig met je eigen zaak en bijna geen privé leven meer hebben zorgt voor onbalans, want je hebt lang niet alles onder controle. Een stabiele basis voor een goede en duurzame start?

Als Anytime Fitness franchisenemer word je begeleidt van a tot z. Hulp bij het zoeken van de juiste locatie, de perfecte inrichting en de begeleiding naar de opening. En een degelijke marketing ondersteuning is ook niet onbelangrijk. Een goede start, daar draait het om. Die aanpak resulteert in het feit dat de Anytime Fitness franchiseformule erg succesvol is. Je wordt ontzorgd, professioneel geholpen waardoor er een gezonde balans ontstaat tussen je zakelijk- en privéleven. Die balans zorgt ervoor dat je succesvol kunt zijn en geeft de nodige rust. Die balans is goed voor je gezondheid en dat past mooi bij de pay-off: Let ’s make healthy happen. Zowel voor je leden en voor jezelf als franchisenemer. De Anytime Fitness franchiseformule zorgt voor een bewezen succesvolle mix tussen vrijheid en gebondenheid.

Anytime Fitness club in Bolsward
Gerard en Judith, eigenaren van een omgevormde Anytime Fitness club in Bolsward en een volledig nieuwe Anytime Fitness in Harlingen aan het woord: “Al 30 jaar waren wij eigenaren van onze club toen wij 5 jaar geleden getipt werden over het concept van Anytime Fitness. Wij zijn ons gaan verdiepen in het concept en na meerdere gesprekken met Petro zijn we het avontuur aangegaan. Vooral onze zoon Arend was direct overtuigt; 24 uurs concept, strak en mooi design en ontzorgen in bijvoorbeeld de marketing.”

“Ook belangrijk om te noemen is dat Petro toentertijd ook twee clubs had die hij had omgevormd, hetgeen met onze club ook zou gaan gebeuren. Dit wekte vertrouwen en een basis voor succes. En een succes, dat werd het zeker! Na één jaar had Bolsward al meer dan 300 leden extra en dit alles smaakte naar meer.” Arend, hun zoon en een echte sportman, had oog voor het Multi Clubownership binnen Anytime Fitness en al snel kwam de plaats Harlingen naar voren. “De afgelopen maanden hebben wij, net als het concept van Anytime Fitness, 24 uur moeten werken maar dit doe je graag als je ziet waar de club nu staat. We gingen open met meer dan 650 leden in september 2019 en nu na 6 maanden hebben we meer dan 1400 leden.”Nu is het tijd om te bouwen, geeft Judith aan. Het fundament staat maar tijd voor persoonlijke aandacht en het vervolgtraject voor beide locaties is erg belangrijk. Hoe het kan dat dit allemaal zo succesvol is verlopen? Judith heeft er wel een aantal antwoorden op: “Een van de succesfactoren is voor ons het contact met de Franchise Business Coach van Anytime Fitness. De begeleiding, de tips en tricks en gewoon het feit dat ook zij 24/7, net als het concept van Anytime Fitness, voor je klaar staan wekt vertrouwen. Daarnaast was de presale en het VIP-weekend enorm belangrijk voor ons! Hierdoor maak je gewoon een mooie start en dit wekt vertrouwen voor jezelf maar ook voor de omgeving. Maar ook het direct bekendmaken van de groepslessen tijdens dit VIP-weekend speelde voor onze inschrijvingen een grote rol. Het is een risico wat je moet nemen maar hierdoor worden mensen gewoon lid.”

“Als laatste zaten wij bovenop de social media en google. Je hoefde maar een vraag te stellen en je kreeg reactie van ons. Daar gaat het tegenwoordig om. Ook dit is 24/7 en hoort er nu eenmaal bij. Mensen voelen zich gezien, begrepen en gewaardeerd, ook al kun je niet altijd het perfecte antwoord direct geven.” Wat de toekomst gaat brengen? Geen idee. Maar voor nu willen Gerard en Judith niet alleen voor kwantiteit maar ook voor kwaliteit gaan. Oprechte aandacht voor de mensen in de club is het allerbelangrijkste. Iedereen die bij Bolsward en Harlingen binnenloopt doet er toe, jong en oud. Deze gedachte stimuleren ze samen met hun personeel. En dan hebben ze het niet alleen over binnen de club. “Ze zien ons en ons personeel overal en dus ook buiten de club. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten binnen de gemeente. Wij zijn het gezicht, het gezicht wat hun vertrouwen en waardering geeft.”

Een ding moet Judith wel nog even van het hart. “Veel standalone clubs willen niet omvormen, omdat ze bang zijn om hun identiteit kwijt te raken of omdat ze vast zitten in een bepaald denkpatroon. Onze zoon was direct fan toen wij in contact kwamen met Anytime Fitness. Tijdens het volledige traject zijn wij onszelf kunnen blijven en kijk wat het ons gebracht heeft. Alleen al qua marketing kunnen wij niet hetgeen Anytime Fitness voor ons regelt. Dit is wat je nodig hebt voor de toekomst, zeer zeker voor de jonge generatie zoals onze zoon Arend. Zij zijn namelijk onze toekomst!” Anytime Fitness in de Benelux groeit ‘Lets make Healthy Happen’, de nieuwe slogan van Anytime Fitness die wereldwijd werd gelanceerd in januari 2019. En ‘Healthy’ is het concept van Anytime Fitness zeker! Na een fantastische afsluiting van 2018 met maar liefs 15 club openingen en met meer dan 30 getekende licenties voor de komende tijd ziet de toekomst er letterlijk gezond uit voor Anytime Fitness Benelux.

2018 sloot Anytime Fitness Benelux af met 82 geopende clubs. Deze zomer nog wordt de 100ste club van de Benelux geopend! Meer informatie op anytimefitness.nl
 
Anytime Fitnessfranchise
Gerelateerde artikelen