8 jaar geleden

Heel gezond: nooit meer douchen

8 jaar geleden
Om zijn stelling te bewijzen dat bacteriën veel beter dan water met zeep en shampoo de menselijke huid kunnen reinigen, gaat de chemicus David Whitlock al twaalf jaar niet meer onder de douche en gebruikt hij ook geen zeep meer. Mensen die hem kennen, beweren dat Whitlocks huid er gezond uitziet en de man absoluut niet stinkt.

De zestigjarige wetenschapper, werkzaam aan het bekende Massachusetts Institute of Technology, is ervan overtuigd dat zeep en shampoo meer schade aan de huid toebrengen dan dat ze helpen. "Niemand heeft ooit een mens die dagelijks doucht met zeep wetenschappelijk onderzocht.” Zijn stelling: waar komt dan de aanname vandaan dat dat gezond is?

De bacteriën die op de huid actief zijn, reinigen niet alleen, ze zijn ook in staat ontstekingen en acne te voorkomen. Ze leven van nature in de aarde. De chemicus kwam ooit op het idee toen hij paarden in de modder zag rollen en begreep dat zich op die manier bacteriën aan de paardenhuid hechtten, zei hij tegen The New York Times.

(Bron: gezondheidenco.nl)
 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer