9 jaar geleden

Wist je dat....Leuke feitjes over sportend Nederland

9 jaar geleden
Wist je dat wij Nederlanders het goede gevoel na afloop het allerleukst vinden aan sporten? 
Deze week is het Nationale Sportweek. Om sportend Nederland aan te moedigen heeft Campina onderzoek gedaan de gekke sportrituelen en voorkeuren van Nederlanders. De leukste weetjes hebben we hier op een rij gezet.


 
•    De drie sporten die het meest worden beoefend zijn een wandelsport (35%), fiets-/wielersport (30%) en fitness (27%)
•    Bijna de helft van bewegend Nederland ziet sporten of bewegen als sociale bezigheid (48%)
•    Vrouwen sporten liever in de ochtend (28%) terwijl mannen liever in de avond sporten (31%)
•    Mannen sporten liever alleen (44%) terwijl vrouwen graag sporten met een vriendin (27%)
•    Mannen hebben meer sportkledingstukken dan vrouwen (52% heeft 6 of meer sportkledingstukken) en geven meer uit aan sportkleding dan vrouwen.
•    43% van de sporters vindt het fijn om te praten tijdens de sport
•    67% van de sporters kijkt liever niet naar zichzelf tijdens het sporten
•    50% van de sporters eet na het sporten wel eens een ongezonde snack, zoals patat of een kroket

Campagne ‘Sterk met Campina’
Maar liefst 9 miljoen Nederlanders sporten minimaal één keer per week. Niet alleen omdat het gezond is, maar vooral ook omdat we het leuk vinden. Uit onderzoek blijkt dat 81% het ‘goede gevoel’ na afloop het allerleukste vindt aan sporten. In de nieuwe campagne ‘Sterk met Campina’ moedigt Campina samen met Olympisch kampioen Epke Zonderland sportend Nederland aan om gezond te leven. 
 
De meest favoriete sporten in Nederland zijn wandelen, fietsen en fitness. We sporten het liefst aan het begin van de avond, één uur lang en we vinden daarbij gezelligheid belangrijker dan winnen. Ook voeding speelt bij het sporten een belangrijke rol. Als snack direct na het sporten zijn fruit en zuivel favoriet, zo blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder 1.000 respondenten.

Meest recente artikelen