26 march 2024

Life Fitness levert een bijdrage aan de toekomst van fitness en tijdens IHRSA 2024 met de allernieuwste cardiolijn met de volgende generatie biomechanica, Symbio™

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
26 march 2024
Life Fitness, de wereldleider op het gebied van commerciële fitnessapparatuur, heeft op de IHRSA Convention & Trade Show 2024 een nieuwe generatie cardio-, krachttraining- en digitale productinnovaties onthullen. De nieuwste innovaties van Life Fitness bouwen voort op de 55-jarige geschiedenis van het bedrijf als hoeksteen in sportscholen en fitnessfaciliteiten over de hele wereld. Met name de eerste ultra-premium cardiolijn in zijn soort, Symbio™, zal debuteren op IHRSA 2024, na de aankondiging door het bedrijf van de collectie met vier machines in november 2023 .

De Symbio-productserie combineert geavanceerde biomechanica, luxueus maar doelgericht ontwerp en gepersonaliseerde, meeslepende ervaringen om de ultieme multi-zintuiglijke fitnesservaring te creëren. De nauwgezette techniek van Symbio werkt naadloos samen met de veelzijdigheden van het menselijk lichaam om trainingen te maken die net zo uniek zijn als de individuen die de machines gebruiken.
"Het is al lang het doel van Life Fitness om nieuwe energie in de cardiowereld te brengen", zegt Dan Wille, Chief Product Officer van Life Fitness. "Met Symbio heeft ons biomechanica-team talloze uren onderzoek gedaan naar hoe het lichaam interageert met onze nieuwe technologieën en ervaringen, waarbij we de impact van kracht, spierbetrokkenheid, VO2 max, ergonomie en meer bestuderen. Het resultaat: een echte manifestatie van lichaam en machine , samen in harmonie."
De productserie van Symbio omvat het volgende; Het Life Fitness-team nodigt IHRSA-deelnemers uit om het doelgerichte ontwerp te ervaren op de beursvloer (stand 1700), van 7 tot 8 maart .
  • Symbio Runner™  (loopband) is voorzien van Adaptive Flex Deck®-technologie, waarmee sporters de gewenste stevigheid van het oppervlak kunnen selecteren met gesimuleerde terreinen uit de echte wereld, wat het risico op blessures helpt verminderen. 
  • Symbio™ Incline Elliptical prijst een hellingsmechanisme aan, waarvoor patent is aangevraagd, dat een ellips creëert die de natuurlijke loopbeweging van het lichaam nabootst.
  • Symbio SwitchCycle™ functioneert als een 2-in-1 hometrainer met rijden buiten het zadel, 100 weerstandsniveaus, macroversnellingen voor weerstandssprongen in groepssprints en sensorgestuurde positionering voor optimaal comfort.
  • Symbio™ Recumbent Cycle maakt het giswerk bij het verstellen van de stoel overbodig dankzij de stoel- en positioneringsbegeleiding op het scherm.
"Symbio bouwt voort op de erfenis van ons bedrijf in het creëren van apparatuur die natuurlijk aanvoelt voor alle lichamen en trainingsniveaus en tegelijkertijd nieuwe grenzen verlegt", aldus Jim Pisani, CEO van Life Fitness. "Cardioactiviteit blijft een cruciaal onderdeel van de training, en het bieden van een baanbrekende oplossing aan fitnessfaciliteiten is van cruciaal belang voor de gezondheid van het bedrijf. Symbio geeft deze ruimte nieuwe energie met lang gezochte veelzijdigheid, personalisatie en meeslepende ervaringen voor een nieuw tijdperk van fitness Wij zien Symbio niet alleen als katalysator voor innovatie binnen ons eigen bedrijf, maar ook als aanjager voor innovatie in de cardiomarkt als geheel."

Sterkte Portfolio Hoogtepunten
Naast Symbio zal de stand van Life Fitness ook een scala aan nieuwe producten uit het krachtportfolio van het fitnessmerk tentoonstellen. Naast nieuwe banken, Insignia-machines met verbonden fitness en Hammer Strength-plaatgeladen units, zal de stand de Dual verstelbare katrol met progressieve stabilisatie en de Assisted Nordic Ham in de kijker zetten.
  • Dubbele verstelbare katrol : De dubbele verstelbare katrol zet de standaard voor veelzijdigheid en trainingseffectiviteit - waardoor bijna eindeloze krachtactiviteiten mogelijk zijn, ten behoeve van sporters die op zoek zijn naar meer variatie en faciliteiten die hun krachtvloeroppervlak willen maximaliseren. Het meest opvallende is dat dit katrolsysteem is voorzien van een gepatenteerd Progressive Stabilization-systeem, dat zorgt voor een meer functionele kabeltrainingservaring, een lage startweerstand, bekabeling voor dynamische bewegingen en een gepatenteerd verstelbaar stabiliteitskussen voor ondersteuning tijdens belangrijke bewegingen.
      
  • Assisted Nordic Ham : De Hammer Strength Assisted Nordic Ham is een plaatgeladen product waarmee atleten het volledige scala aan Nordic Hamstring Curls kunnen uitvoeren. Dit product beschikt over een enkele aanpassing voor gebruikers van verschillende grootte en een uitgebalanceerd ontwerp, wat betekent dat hoe meer gewicht een gebruiker toevoegt, hoe gemakkelijker de krul wordt.
Hoogtepunten van Digital Solutions
Het bedrijf is ook verheugd om Life Fitness Digital Solutions te lanceren, de evolutie van de reeks softwareplatforms die Life Fitness-apparatuur verbindt met tools om meer gepersonaliseerde trainingservaringen voor trainers en sporters te bieden, terwijl de winstgevendheid voor exploitanten van faciliteiten wordt gemaximaliseerd. 

Life Fitness Connect-systeem , met Connect Kit , Trainer Connect en de op sporters gerichte Connect-app : Het Connect-systeem integreert naadloos de cardio-, kracht- en functionele zones van Life Fitness; sporters kunnen uitgebreide tracking- en trainingsbegeleiding ontvangen via de nieuwe Connect-app; Trainers kunnen gepersonaliseerde coaching leveren via Trainer Connect. Deze Life Fitness-tools, waaronder trackingsensoren voor krachtapparatuur, maken deel uit van de overname van Sony Advagym door het bedrijf.
Facility Connect  is het activabeheerplatform van de volgende generatie om optimale apparatuurprestaties te behouden en datagestuurde beslissingen te nemen om faciliteiten te beheren, aangepaste video-inhoud te bieden en apparatuuropties te personaliseren.
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

Life Fitness

Laatste artikelen van dit bedrijf