1 maand geleden

Uitbreiding in de BeNeLux: seca verovert de volgende fitnessmarkt

1 maand geleden

Aan het einde van een succesvol jaar wijzen de tekenen op uitbreiding bij seca: de specialist voor medisch gevalideerde bio-impedantiemeetapparatuur voor het bepalen van de lichaamssamenstelling betreedt de opkomende fitnessmarkt in de BeNeLux.

Met Daan van den Ende heeft het bedrijf een ervaren Sales Manager voor mBCA Medical & Fitness aangetrokken, die verantwoordelijk zal zijn voor de introductie van de seca TRU en de seca mBCA 555.

“Sport en fitness zitten in mijn DNA”, zegt van den Ende, die erg gelukkig is met zijn nieuwe rol. "Ik ben al sinds mijn twintigste betrokken bij de fitnessbranche en werk al net zo lang met bio-impedantieanalyse (BIA). Met de medische validatie van BIA brengt seca dit essentiële onderwerp in de fitnesswereld naar een hoger niveau, een geheel nieuw niveau. Ik ben erg enthousiast over deze bijzondere uitdaging."

"Met de heer Van den Ende aan boord hebben we een zeer competente expert die precies weet hoe relevant de analyse van de medische lichaamssamenstelling is", zegt Christian Dietrich Global Division Manager Body Composition. “In tijden waarin de gevolgen van een gebrek aan lichaamsbeweging na de coronaviruspandemie steeds meer voelbaar worden, is het belangrijker dan ooit om de huidige status nauwkeurig vast te leggen. Dit is de enige manier waarop we mensen op feiten gebaseerde ondersteuning kunnen bieden bij het bereiken van hun fitnessdoelen.” Met de seca TRU en de seca mBCA 555, zegt Dietrich, hebben medische en fitnessprofessionals moderne, gedigitaliseerde ondersteuning binnen handbereik om patiënten en leden te voorzien van advies op maat dat gemakkelijk te gebruiken is.

Het meten van de lichaamssamenstelling is in België, Nederland en Luxemburg veel meer ingeburgerd dan in andere Europese regio’s. "Met de producten van seca willen we nu medische productoplossingen op de markt brengen en onze klanten met medische precisie ondersteunen", legt Dietrich uit. Dankzij haar kernactiviteit, medische meetsystemen en weegschalen, beschikt seca over bijzondere expertise op dit gebied. In Nederland heeft seca een eigen vestiging inclusief showroom in Naarden en ondersteunt haar klanten met verkoop en service in de lokale taal.

Meest recente artikelen