11 may 2023

Giro D’Italia in het Technogym Village

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
11 may 2023
De legendarische Giro d'Italia - het belangrijkste wielerevenement van Italië en een van de drie belangrijkste in Europa, samen met de Tour de France en de Vuelta a España - maakt een stop in het Technogym Village in Cesena, Technogym's Wellness Campus. Het Technogym Village is gekozen voor de aankomst van Etappe 9 op zondag 14 mei 2023, de vlakke individuele tijdrit Savignano sul Rubicone-Cesena.

Een foto met verlichting, nacht, licht, buiten Beschrijving automatisch gegenereerdHet is geen toeval dat de Giro Technogym koos, het toonaangevende Italiaanse bedrijf in de sportwereld, al officiële leverancier van de laatste 8 Olympische Spelen en onlangs ook gekozen door Parijs 2024 . Technogym is ook altijd de referentiepartner geweest voor de professionele atletische voorbereiding van de belangrijkste sportteams en kampioenen van over de hele wereld, waaronder Rafael Nadal, Jannik Sinner, Juventus, Milaan, Inter.

De passie van Technogym voor fietsen dateert uit de jaren negentig: in 1995 was het MG Boys Maglificio-team op zoek naar een nieuwe sponsor en vond die in Nerio Alessandri, die het potentieel van het team aanvoelde en de feedback die hij kon krijgen om zijn producten te verbeteren. Zo ontstond MG Boys-Technogym – een van de teams die de geschiedenis van het Italiaanse wielrennen heeft geschreven. Het team bestond uit kampioenen van het kaliber van Gianni Bugno, die een selectie van 17 atleten voltooide, gevormd door onder meer Davide Cassani, Alberto Elli, Maximilian Sciandri, Rolf Sorensen en Pascal Richard. MG Boys-Technogym behaalde drie overwinningen in de Giro d'Italia en twee in de Tour de France, waardoor het team samen met andere overwinningen in de grote klassiekers een tweede plaats behaalde in het ploegenklassement van de UCI Road World Cup.

Halverwege de jaren 90 ontwikkelde Technogym ook de Spintrainer - de eerste cyclosimulator op de fitnessmarkt - die de inspiratie vormde voor de geboorte van talloze technologieën voor de training van wielrenners. Samen met de fiets van Race Line (de lijn van cardioapparatuur geproduceerd vanaf 1989) maakte Spintrainer de weg vrij voor een reeks producten voor precisietraining van wielrenners, die in meer dan dertig jaar de toewijding van Technogym aan de wielerwereld meer dan zichtbaar.

Het nieuwste voorstel heet Technogym Ride: de eerste slimme fiets die directe toegang biedt – vanaf het ingebouwde 22-inch scherm – tot de meest populaire apps onder fietsers. Vanuit het oogpunt van biomechanica is Technogym Ride uitgerust met een echte versnellingsbak en biedt het een ongelooflijk realistisch trapgevoel in vergelijking met buiten, met een zeer snelle reactietijd (van 0 tot 1.000 watt in een halve seconde).

Op 14 mei verwelkomt Technogym's Wellness Campus meer dan 200 journalisten (zowel Italiaanse als internationale) die de finish van het podium zullen volgen, ongeveer 200 gasten van Technogym uit heel Europa (waaronder klanten, atletiektrainers en professionals uit de industrie), evenals gasten van de andere sponsors van de Giro d'Italia. Alle aanwezigen krijgen – naast de komst van de Corsa Rosa met eigen ogen – de kans om de verschillende innovaties van Technogym voor de wielerwereld uit te proberen.

De ochtend omvat ook de aankomst van Giro-E, de parallelle ervaring van de traditionele Giro, waarmee enthousiastelingen dezelfde route kunnen rijden als de kampioenen op elektrische racefietsen met trapondersteuning.

Met de komst van de Corsa Rosa zal de Wellness Foundation – de non-profitorganisatie die door Nerio Alessandri is opgericht om van Romagna het eerste wellnessdistrict ter wereld te maken – ook van de gelegenheid gebruik maken om de wellnesscultuur te bevorderen en de lokale gemeenschap te motiveren om te sporten en te blijven actief.

Technogym zal in feite drie verschillende stands opzetten (aan de start in Savignano sul Rubicone, op Piazza del Popolo in Cesena en aan de Via Calcinaro dicht bij het Technogym Village), waar iedereen die wil via de Technogym-app kan reserveren om op Technogym te rijden Rijden, om je deelnemer aan de Giro te voelen. Dankzij de technologie van Technogym Ride en BKOOL - een indoorfietssimulator - kunnen deelnemers deelnemen aan de Giro d'Italia Virtual en de meest iconische en opwindende etappes van de Giro 2022 uit de eerste hand ervaren.

Vanaf het Giroland-podium dat ter gelegenheid van de Giro-passage in het historische centrum van Cesena is opgesteld, promoot de Wellness Foundation ook het “Let’s Move... Kids!” activiteit met als doel kinderen te motiveren om in beweging te komen dankzij oefeningen op de fiets.
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

Technogym

Laatste artikelen van dit bedrijf