9 may 2023

Gratis fitnessen in Roemenie

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
9 may 2023
Tot € 400,- per jaar mag men declareren om gezond te blijven

Alle sportschool-, healthclub- en andere fitnessabonnementen en -lidmaatschappen zijn in Roemenië belastingvrij gemaakt. De centrale overheid heeft het initiatief goedgekeurd na uitgebreide vertegenwoordiging van de onlangs opgerichte brancheorganisatie Romania Active.

Als gevolg hiervan is Roemenië de eerste EU-lidstaat  en een van de eerste landen ter wereld geworden die belastingvrije fitness voor zijn mensen invoert. De nieuwe wet is een waardevolle erkenning van het belang dat lichaamsbeweging heeft voor de gezondheid van de natie en de impact die de fitnessindustrie heeft. op de gezondheid van de economie.

De wet heeft ertoe geleid dat alle abonnementen op sportscholen en gezondheidsclubs belastingvrij en fiscaal aftrekbaar zijn gemaakt tot een waarde van € 400 (US $ 442, £ 355) per jaar voor elke werknemer. Het betekent dat bedrijven sportschoollidmaatschappen en andere fitnessabonnementen kunnen aanbieden als belastingvrije en aftrekbare niet-loonvoordelen. De belastingvrijstellingen zijn ook van toepassing op bedrijven die gemengde preventieve zorg aanbieden, die specifieke lichamelijke activiteit en medische abonnementen met betrekking tot herstel en recuperatie dekt.

Belastingvrije abonnementen kunnen ook worden aangeboden aan de kinderen van werknemers of andere personen die onder hun hoede zijn. De invoering van de wet wordt gezien als een van de grootste overwinningen tot nu toe voor Romania Active, dat in 2021 werd opgericht door een groep van de toonaangevende gezondheids- en fitnessbedrijven van het land.

Een van de doelstellingen van Romania Active is om voorop te lopen bij alle nieuwe wetswijzigingen met betrekking tot de gezondheids- en fitnesssector en ervoor te zorgen dat leden worden betrokken bij de ontwikkeling van de veranderingen. Ook wordt ingezet op het verkrijgen van een essentiële status voor healthclubs en sportscholen in de ogen van de overheid. De negen oprichters van Romania Active zijn World Class, StayFit, Viva Sports Club, SmartFit, Stejarii Country Club, 4Moving, Elite Gym, Lotus Sport en Habit 30 Fitness.

 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf