1 jaar geleden

Technogym official supporter van de Paris 2024 Olympische Spelen

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
1 jaar geleden
De Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 hebben Technogym gekozen als officiële en exclusieve supporter
van fitnessapparatuur en digitale technologieën voor de voorbereiding van de sporter.


Voor Technogym zal Parijs 2024 de 9de keer vertegenwoordigd zijn bij de Olympische Spelen, na Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Peking 2008, Londenv2012, Rio 2016, PyeongChang 2018 en Tokio 2020. In Parijs zal Technogym 29 trainingscentra uitrusten zodat de atleten voorafgaand aan en tijdens de training kunnen trainen Olympische Spelen. Het belangrijkste trainingscentrum, uitgerust voor de behoeften van alle sportdisciplines, zal het Olympisch en Paralympisch dorp in Saint Denis, terwijl andere trainingscentra speciaal zijn ontworpen voor verschillende sportdisciplines zullen plaatsvinden op de wedstrijdlocaties en in de Olympische dorpen buiten Parijs in Lille, Marseille en Tahiti.

Een totaal aantal van ongeveer 1.200 apparaten zal ter beschikking worden gesteld voor de 14.900 Olympische en Paralympische atleten, afkomstig uit meer dan 200 verschillende landen en optredend in 32 verschillende Olympische sporten en 22 paralympische sporten. Bovendien zal Technogym een team van professionele atletische trainers om de atleten te ondersteunen, evenals alle aanverwante diensten (gym-indeling, installatie en technische dienst).

Atleten van Parijs 2024 krijgen de mogelijkheid om te trainen op een selectie van de beste en meest innovatieve producten voor alle trainingsgebieden zoals cardio-, kracht- en functionele training. Allemaal Technogym slimme apparatuur zal worden verbonden binnen het Technogym Ecosystem, waardoor atleten toegang hebben tot hun persoonlijk atletisch trainingsprogramma zowel op apparatuur als via de Technogym-app op hun smartphone.

Nerio Alessandri, president en oprichter van Technogym zei: “We zijn erg trots om officieel en exclusieve leverancier van de Olympische en Paralympische Spelen. Bij Technogym werken we elke dag aan het creëren van de meest innovatieve producten en digitale technologieën om atleten over de hele wereld te ondersteunen bij het verbeteren van hun prestaties en het bereiken van hun doelen. De samenwerking met de Olympische Spelen betekent veel voor ons, niet alleen vanwege de onschatbare feedback die we krijgen van de atleten, maar vooral omdat de Spelen een uniek platform voor het delen van onze toewijding om de cultuur van wellness, sport en gezondheid te verspreiden
de hele wereld".

“Technogym heeft altijd nauw samengewerkt met atleten door sportuitrusting van hoge kwaliteit te creëren. Als atleet ken ik hun expertise persoonlijk en ik ben verheugd dat dit bedrijf, een wereldmarktleider, ons steunt als officiële en exclusieve leverancier van de Spelen van Parijs 2024. Technogym's ervaring en kennis van het sportecosysteem zal essentieel zijn om atleten over de hele wereld in staat te stellen in de beste omstandigheden te trainen. Dit partnerschap illustreert ook onze gemeenschappelijke wens om de atleten centraal te stellen in het project, waarbij we ons in het bijzonder baseren op het advies van de Atletencommissie. Dank aan Technogym voor zijn inzet en welkom in het avontuur!» Tony Estanguet, voorzitter van Parijs 2024.

Naast de samenwerking met de Olympische Spelen wordt Technogym wereldwijd erkend als dé referentie merk voor topsport atletische training. Tot de partners van Technogym behoren de belangrijkste Europese voetbalclubs zoals Real Madrid, Juventus, Milaan, Inter, de Italiaanse en Braziliaanse nationale teams, de Ferrari- en McLaren-teams in de Formule 1, de Franse en Amerikaanse tennisfederatie en de gerenommeerde PGA-golftour.

Technogym vestigt nieuwe records, volgens het laatste Edelhelfer rapport
Geconsolideerde omzet: € 721 miljoen, +18% vergeleken met € 611 miljoen in 2021; EBITDA aangepast: € 132 miljoen (+23%); EBIT aangepast: € 85 miljoen (+27%); Nettowinst aangepast: € 66 miljoen (+29%)

Het jaar 2022 eindigde met een recordomzet van € 721,5 miljoen (+18% in vergelijking met 2021 of +15% tegen constante wisselkoersen) dankzij een dubbelcijferige groei op alle continenten, met bijzonder positieve prestaties in zowel Noord-Amerika (+46%) gedreven door de VS, en in Europa (+14%) ondanks marktonzekerheid. De gegevens weerspiegelen de snelheid en flexibiliteit van het bedrijf om zich eerst aan te passen aan de uitdagingen van de pandemie in 2021, met een aanzienlijke groei in het consumentensegment, en vervolgens sterk te hervatten in 2022, met een groei van +29% in het commerciële segment.

De aangepaste EBITDA bedraagt € 132 miljoen, een stijging van +23%, en is nu dicht bij het record van het pre-pandemische jaar, met een aangepaste EBITDA-marge van 18,3%. De aangepaste nettowinst groeide met +29% tot € 66 miljoen, rekening houdend met een voorgesteld dividend van € 0,25 per aandeel. De netto financiële positie is positief op € 122 miljoen, een verbetering van € 26 miljoen in vergelijking met 2021, dankzij de significante cashgeneratie in het boekjaar.

Technogym, opgericht in 1983, is een wereldwijd toonaangevend merk in producten en digitale technologieën voor fitness, wellness, sport en gezondheid. Technogym biedt een compleet ecosysteem van verbonden slimme apparatuur, digitale diensten, on-demand trainingservaringen en apps waarmee elke individuele eindgebruiker altijd en overal toegang heeft tot een volledig gepersonaliseerde trainingservaring: thuis, in de sportschool, onderweg . Met meer dan 2.500 medewerkers is Technogym aanwezig in meer dan 100 landen. Wereldwijd trainen meer dan 55 miljoen mensen met Technogym in 85.000 wellnesscentra en 400.000 privéwoningen.

Beeld: Technogym
Bron: Technogym & Edelhelfer


 

TechnogymPARIS 2024Olympische SpelenWinstgroeiF1 PGA TourNerio Alessandri
Gerelateerde artikelen
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf