1 jaar geleden

Basic-Fit verliest rechtszaak inzake Fitland Kerkrade en moet zes ton nabetalen

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
1 jaar geleden
ECLI:NL:RBAMS:2023:1309
Uitspraak RECHTBANK Amsterdam, Civiel recht
Zaaknummer: C/13/721764 / HA ZA 22-649
Vonnis van 22 februari 2023 in de zaak van FITLAND GROEP B.V., te Amsterdam, eisende partij, advocaat: mr. J.W. de Groot te Amsterdam, tegen
BASIC FIT NEDERLAND B.V., te Hoofddorp, gedaagde partij, advocaat: mr. P.D. Olden te Amsterdam. Partijen worden hierna Fitland en Basic Fit genoemd.


Begin 2019 heeft Basic Fit aan Fitland kenbaar gemaakt geïnteresseerd te zijn in de overname van alle sportscholen van Fitland . Na een voortraject met onderhandelingen hebben partijen op 23 april 2019 een asset sale and purchase agreement (verder: APA) getekend, geamendeerd bij hier niet relevant addendum van 1 juli 2019, op grond waarvan Basic Fit de onderneming (activa en passiva) van Fitland heeft overgenomen. Het ging om 37 sportscholen waaronder een sportschool in Kerkrade.

In de samenvatting van het gesprek dat partijen op 26 maart 2019 over de overname hebben gehouden staat onder meer: “(…) In principe kan de conclusie nooit zijn dat er clubs achterblijven uit de transactie bij Fitland . In sommige gevallen zijn in aanvulling op de standaard garanties en vrijwaringen die iets worden uitgebreid dan echter specifieke vrijwaringen en garanties nodig of regelingen betreffende een correctie op de koopsom indien een bepaald resultaat niet bereikt is op de Closing en ook niet verwacht wordt te kunnen worden behaald.

Op 1 mei 2020 heeft Basic Fit aan Fitland onder meer geschreven: ‘(…) We hebben een specifieke regeling voor Kerkrade opgenomen omdat we in de DD hebben vastgesteld dat de huur van de huidige locatie waarschijnlijk afloopt Juni 2021. We hebben vervolgens aangegeven dat we niet betalen voor een club die geen waarde vertegenwoordigt. Het was dus een correctie op de koopsom bij aanvang, of een vervangende club zijnde Center Court / compensatie daarvoor in latere fase als die locatie niet beschikbaar zou zijn.

Volgens Basic Fit was voor beide partijen duidelijk dat de sportschool niet zou worden voortgezet op de voormalige fitnesslocatie, onder het lekkende zwembad. Om die reden is de koopprijskorting in de APA overeengekomen. Die korting was enkel niet aan de orde als op uiterlijk 30 april 2020 een huurovereenkomst voor de nieuwe locatie, Center Court, zou zijn getekend. Aan de voorwaarden voor het toepassen van een korting op de koopprijs is niet voldaan. Basic Fit mocht die korting niet inhouden. De vordering tot betaling van € 625.000,- zal bij eindvonnis worden toegewezen.

* Lees het vonnis hier in zijn geheel
Bron: De Limburger
 
Basic-FitFitlandRechtzaakRene MoosKerkrade fitness
Gerelateerde artikelen
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf