10 march 2023

Emiel Middelkamp neemt sportschool over van zijn vader

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
10 march 2023
Emiel neemt de sportschool van zijn vader over en investeert fors in nieuwe fitnessapparatuur om de reputatie van de sportschool als de meest complete sportschool van Nijverdal hoog te houden. Tonnie, die 45 jaar in de fitnessbranche heeft gezeten, gaat met pensioen en laat Emiel sportschool DRW runnen. Emiel wil dat de sportschool voor iedereen een gastvrij gevoel geeft en heeft fors geïnvesteerd in nieuwe interactieve apparatuur, waaronder slimme sportscholen met bodyscans, gepersonaliseerde trainingsprogramma's en voortgangsregistratie. De sportschool had tijdens de pandemie te maken met een aanzienlijk verlies van leden, maar ze hebben zich hersteld en zijn vastbesloten om zich te onderscheiden van de concurrentie door een breed scala aan fitnessopties aan te bieden.

„Op 19 april ontvang ik mijn eerste AOW”, zegt Tonnie in Tubantia, die 45 jaar actief was in de fitnesswereld. Middelkmap was metselaar, maar een versleten knie betekende een voortijdig einde van zijn carrière in de bouw. Hij ging werken bij de sportschool van broer Ben, ook een legende in de Nederlandse fitnessbranche en van de bekende fitness-familie Middelkamp. neef Jan is directeur bij HDD/Les Mills en Blackbox Publishers.

Geen spiegels
Emiel Middelkamp vertelt verder in Tubantia: „Ik vind het belangrijk dat iedereen, van jong tot oud, zich thuis voelt bij DRW en hier op zijn of haar eigen niveau kan trainen. De sfeer moet warm en gemoedelijk zijn en de inrichting moet huiselijkheid uitstralen. Vandaar het vele metselwerk en ontbreken van spiegels.” Emiel vult aan: „Bodybuilders kussen zichzelf in de spiegel, maar wij willen onze gasten niet voortdurend confronteren met hun eigen lichaam.” 

Emiel vervolgt: „We moeten ons onderscheiden om aantrekkelijk te blijven. Onze missie is elke dag het verschil te maken in fitheid, blijheid en gezondheid. Met groepslessen, yoga, outdoortrainingen, functional en personal training en de nieuwe smart gym zijn we de meest complete sportschool van Nijverdal.” 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf