1 jaar geleden

Virtuagym en Matrix Fitness verbeteren de trainingservaring met de lancering van een verbonden krachttraining-oplossing

Hugo Braam
CEO Virtuagym
1 jaar geleden
  • Met deze nieuwe integratie is het voor leden van sportscholen mogelijk om eenvoudig sets, herhalingen en gewicht bij te houden tijdens hun training op Matrix Fitness krachtapparatuur, dankzij de koppeling met Virtuagyms coaching platform.

  • Het vult de bestaande cardio-integratie van Virtuagym en Matrix Fitness aan, waardoor een volledige geïntegreerde trainingservaring van 360º ontstaat.

  • Dit kondigt een uitbreiding van de in 2016 gestarte samenwerking aan.

7 maart 2023, Amsterdam, Nederland

Virtuagym en Matrix Fitness, twee toonaangevende aanbieders van gezondheids- en fitnesstechnologie, hebben een geïntegreerde oplossing gelanceerd die de krachttoestellen van Matrix Fitness en het platform van Virtuagym met elkaar verbindt.

Dankzij deze nieuwe oplossing kunnen klanten van Virtuagym hun leden nu de mogelijkheid bieden om trainingsgegevens voor zowel kracht- als cardio-apparatuur automatisch te registreren in de Virtuagym-app en in het coachingsplatform.

De nieuwe integratie combineert het uitgebreide coachings- en engagementplatform van Virtuagym met de Intelligent Training Console van Matrix Fitness, onderdeel van de Ultra Series-lijn trainingsapparatuur. De gebruiker kan de prestatiegegevens bijhouden door in te loggen op de Matrix fitnessmachine door een RFID-tag die verbonden is met Virtuagym.

Nadat een training is voltooid, worden de resultaten onmiddellijk gesynchroniseerd met de activiteitenkalender in het Virtuagym-profiel van de gebruiker. Dit is zowel beschikbaar voor leden als coaches en is gekoppeld aan andere oplossingen van Virtuagym zoals de community, challenges en voedingscoaching.

"Na al een naadloze verbinding te hebben geboden met Matrix Fitness cardio-apparatuur, zijn we erg blij om deze geïntegreerde krachtoplossing te lanceren,” aldus Hugo Braam, CEO & mede-oprichter van Virtuagym. “Het sluit aan bij onze visie dat de toekomst van fitness een verbonden toekomst is. Onze open platform-filosofie stelt partners zoals Matrix Fitness in staat om gebruik te maken van onze uitgebreide coachingstechnologieën, die volledig zijn geïntegreerd met Virtuagyms oplossingen voor mobiele apps, communicatie, betrokkenheid en clubbeheer."

Deze digitale oplossing ondersteunt trainers en clubs bij het leveren van een complete 360º en verbonden fitnesservaringen aan leden en het helpt hen bij het bieden van gepersonaliseerde coaching, betrokkenheid en trainingsplannen. De oplossing is compatibel met 22 verschillende krachtoefeningen.

"Met de verdere integratie tussen Virtuagym en Matrix Fitness tonen we opnieuw de voordelen van samenwerking en open systemen aan," zegt Sennen van Ieperen, Sales Director Benelux en DK bij Matrix Fitness. "Wij zetten vrijheid van keuze en de behoeften van de klant voorop. Door oplossingen te creëren die hierop aansluiten, versterken we onze positie binnen de digitalisering van de fitnessindustrie."

Deze samenwerking is een belangrijke stap voorwaarts in de langdurige relatie tussen Virtuagym en Matrix Fitness. De samenwerking begon in 2016 met de integratie tussen de Virtuagym-app en de high-performance cardio-apparatuur van Matrix Fitness. De toevoeging van de optie voor krachtregistratie is een reactie op feedback van klanten voor een nog meer geïntegreerde prestatieoplossing.

"De integratie werkt echt goed en onze leden genieten van de nieuwe functie. Het is geweldig dat wanneer je een oefening voltooid hebt, dit direct in de app verschijnt en je meteen een gevoel van voldoening geeft.", volgens Christoph Pomper, CEO van LOVT Fitness in Oostenrijk. "Onze leden kunnen nu hun voortgang bijhouden en ze hebben ons verteld dat deze integratie hun trainingen efficiënter heeft gemaakt omdat ze geen trainingsgegevens handmatig in de app hoeven in te voeren."

Deze nieuwe integratie maakt deel uit van de groeifase en productinvestering voor Virtuagym, waarmee het bedrijf zijn innovatieve en aanpasbare alles-in-één oplossing voor fitness- en gezondheidsbedrijven en corporate wellness verbetert. Dit volgt een aanzienlijke investering uit 2022 op  om de verdere internationale groei van Virtuagym te stimuleren en zijn aanwezigheid uit te breiden naar meer dan tachtig landen wereldwijd.

Voor Matrix Fitness versterkt de oplossing verder het uitgebreide productecosysteem voor klanten, waarbij de combinatie van cardiovasculaire en krachtintegraties een unieke propositie biedt voor de fitnessindustrie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Matrix FitnessVirtuagymcoachingsplatformIntelligent Training ConsoleUltra Series RFIDHugo BraamSennen van Ieperen
Gerelateerde artikelen
Auteur

Hugo Braam

Bedrijf

Virtuagym

Laatste artikelen van dit bedrijf