19 december 2022

Energiecrisis geeft Boukesport na corona het laatste zetje

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
19 december 2022
De eigenaren van de sportschool BoukeSport in Reusel, Enid en Bouke van Spreeuwel, zijn genoodzaakt hun zaak te sluiten na bijna 17 jaar. De sportschool is een slachtoffer geworden van de combinatie van de coronacrisis en de huidige energiecrisis. Volgens Enid van Spreeuwel hebben veel mensen hun sportlidmaatschap opgezegd vanwege financiële redenen en is de sportschool de afgelopen tijd 40 tot 50% van haar vaste bezoekers kwijtgeraakt.

Niet genoeg vet op de botten
Hoewel de sportschool de coronacrisis op diverse manieren heeft weten te doorstaan, heeft de energiecrisis het tij niet kunnen keren. De sportschool sluit op 22 december haar deuren. Volgens Van Spreeuwel heeft de Reuselse sportschool de coronacrisis ‘zo goed en zo kwaad als het kon doorstaan'. ,,We hebben er van begin af aan flink aan getrokken om onze mensen toch te kunnen laten sporten: apparaten buiten in een tent, personal training. En dat ging ook heel aardig, ondanks de beperkingen en gedwongen sluitingen. Maar ja, dan kom je zo'n lastige periode uit en wil je weer gaan bouwen, maar dan komt er een energiecrisis overheen en dan merk je dat je niet alweer genoeg vet op de botten hebt om dat óók weer te doorstaan.”

Het stel heeft nog op verschillende manieren geprobeerd de zaak in de lucht te houden. ,,We zijn in gesprek gegaan met de pandeigenaar over de huurprijs, hebben naar een mogelijke overname gekeken. Maar als je daar dan toch niet uitkomt omdat het nu eenmaal een lastige tijd is, houdt het gewoon op en ga je keihard de schuldsanering in.”

Tweede sportschool blijft open
Enid van Spreeuwel is inmiddels op zoek naar ander werk, haar man Bouke gaat door met hun tweede sportschool, in het Belgische Arendonk. ,,Die kan gelukkig gewoon blijven draaien, vooralsnog, omdat we daar met een hele andere constructie in zitten.”

Bron: ED
energieenergiecrisisfitnessfitness brabant
Gerelateerde artikelen
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf