17 november 2022

Duitse Fit+ richting 1000 personeelsloze clubs

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
17 november 2022
De USP van Torsten Boorberg's personeelsloze concept Fit+ is dat het vaak de enige club in regio is (landelijke gebieden)
Fit+ streeft ernaar om tegen 2027 ten minste 1.000 clubs te exploiteren. De personeelloze sportschoolfranchise heeft momenteel 208 studio's in 19 landen, met masterfranchiselicenties verleend in Azië en de VS.

In een exclusief interview met HCM zegt oprichter Torsten Boorberg dat individuen met een bepaald niveau van fitheid en degenen die tevreden zijn om digitaal gecoacht te worden, ideale consumenten zijn voor een dergelijk concept.

"De veilige uitvoering van oefeningen wordt altijd beter, simpelweg omdat mensen veel meer fitnesservaring met zich meebrengen nu de industrie volwassener is geworden", zegt Boorberg. “Net als bij skiën of tennis heb je na een tijdje geen coach meer nodig om plezier te hebben of resultaten te boeken in de sportschool. Het jongere publiek is vertrouwd met het gebruik van digitale media en we bieden digitale trainingen aan, samen met oefeninstructies die via QR-code kunnen worden opgevraagd.”

Boorberg zegt dat als leden wat professionele uitleg nodig hebben, ze toegang hebben tot persoonlijke training door deze online te reserveren bij het inschrijven. Terwijl de kosten van levensonderhoud en energiecrises voortduren, zoeken exploitanten en leden naar lagere kosten. Personeelloze sportscholen kunnen voor beide partijen een effectieve oplossing bieden, hoewel het een controversieel onderwerp is in de fitnessbranche.

Het feit dat de sportschool personeelloos is, heeft Fit+ in staat gesteld zich te openen op plaatsen waar geen bestaande fitnessfaciliteiten zijn. "Ons concept zonder personeel heeft ons in staat gesteld om uit te breiden naar landelijke gebieden: onze USP is dat we vaak de enige studio in het gebied zijn", aldus Boorberg. "Deze blue ocean-strategie helpt ons om zeer snel break-even te draaien en de studio's succesvol te runnen zonder hoge verkoop- en marketingkosten." 

fit+ online lidmaatschappen
fitplus 24: Contractduur: 24 maanden. Toegangsprijs: 30 euro in plaats van 60 euro
fitplus 14: Contractduur: 14 maanden. Toegangsprijs: 40 euro in plaats van 60 euro
fitplus 9: Contractduur: 9 maanden. Toegangsprijs: 50 euro in plaats van 60 euro
De ingang van het contract is de eerstvolgende eerste van de maand. Alle prijzen zijn inclusief BTW.
Aanvullende diensten: Instructie voor de trainer: eenmalige vergoeding van €30
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf