1 jaar geleden

McFit oprichter Rainer Schaller zijn familie en PT-er zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
1 jaar geleden
UPDATE: Inmiddels is bekend dat het zeker gaat om Rainer Schaller, zijn vriendin, hun 2 kinderen, zijn Personal Trainer (Marcus Kurreck) en de Zwitserse piloot. Van 1 van de volwassenen en 1 van de kinderen zijn de lichamen gevonden. Deze zijn nog niet geïdentificeerd.

Een bron bij het ministerie van Openbare Veiligheid van Costa Rica bevestigde dat “Schaller, een 53-jarige man” en vijf andere mensen op de passagierslijst stonden van het kleine vliegtuig dat in de Caraïbische Zee neerstortte. Het vliegtuig verdween vrijdag van de radar toen het op weg was naar Limon, een badplaats aan de kust. Het was vertrokken uit Mexico. Er werd direct een zoekactie gestart, maar deze werd vanwege het slechte weer tijdelijk stopgezet.

De lichamen van een volwassene en een minderjarige die zaterdag in zee werden teruggevonden, konden nog niet geïdentificeerd worden. Twee boten van de kustwacht vertrokken zondag vanuit de haven van Limon richting de plek waar de romp van het vliegtuig en de zitjes zijn gevonden om verder te zoeken naar slachtoffers.

Het vliegtuig was in Mexico opgestegen voordat het toestel rond 18 uur plaatselijke tijd het contact met de controletoren in Costa Rica verloor voor de kust van Limon, waar het zou landen. Volgens de pers was het vliegtuig in de staat Chiapas in het zuiden van Mexico opgestegen.

Rainer Schaller is oprichter, eigenaar en CEO van de RSG Group, een conglomeraat van 21 fitness-, lifestyle- en modemerken dat actief is in 48 landen en 41.000 werknemers heeft.
 
 
 


Rainer Schaller en zijn familie vermoedelijk omgekomen bij een vliegtuigcrash in Costa Rica Rainer Schaller, oprichter en CEO van de RSG-groep en zijn partner en kinderen zijn vermoedelijk dood nadat het vliegtuig waarin ze reisden het radiocontact in Costa Rica had verloren.

Schaller was een van de wereldleiders in de gezondheids- en fitnessindustrie en bracht een dynamiek en ondernemerszin in zijn werk, waardoor hij 20 gezondheids- en fitnessmerken oprichtte, waaronder McFit, de eerste goedkope sportschool, het luxe boetiekmerk John Reed  en meest recentelijk, het concept van de countryclub, Heimat.

Schaller en zijn team kochten Gold's Gym uit het faillissement van Chapter 11 in 2020, waarna het merk nieuw leven werd ingeblazen met de opening van een nieuwe duurzame vlaggenschipclub in Berlijn.

Hij laat wereldwijd een enorme erfenis na in de gezondheids- en fitnesssector. Dit is een tragedie en een onschatbaar verlies voor de wereldwijde gezondheids- en fitnessindustrie.  De innovaties die Rainer Schaller op de markt bracht, hielpen bij het bouwen van de fundamenten van onze sector en het stimuleren van onze vooruitgang.  Hij zal enorm worden gemist in de branche maar met name door het team bij RSG Group.
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf