2 jaar geleden

Mensen die selfies posten hebben vaker psychische problemen

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
2 jaar geleden
Veel mensen plaatsen een foto wanneer ze de gym binnenlopen. Gewoon om hun volgers even te laten weten dat ze goed bezig zijn. Nu blijkt uit onderzoek dat mensen die selfies plaatsen in de sportschool veel vaker last te hebben van psychische problemen.

Selfies in de sportschool
Je ziet ze regelmatig voorbij komen: die brede jongen die zijn spieren showt in de spiegel van de sportschool, of dat meisje met afgetrainde abs dat haar progress deelt. Veel mensen plaatsen namelijk selfies vanuit de sportschool. Iedereen doet dit om verschillende redenen. De één is trots op wat ze hebben bereikt en wil dit laten zien, en de ander doet het puur omdat ze er goed uitzien. Wat de reden ook is, een nieuw onderzoek laat een "shokkend" resultaat zien. Volgens de onderzoekers zouden mensen die selfies plaatsen vanuit de sportschool namelijk vaker last hebben van psychische problemen.

Psychische problemen
Het klinkt een beetje gek, maar de verklaring is eigenlijk heel logisch. Het heeft namelijk alles te maken met een laag zelfbeeld en narcisme. Narcistische mensen zijn heel gek op zichzelf. Daarom is een social media-profiel waarbij alle ogen op hun gericht zijn ideaal voor dit soort mensen. Ze zijn altijd op zoek naar aandacht, en dat krijg je wel wanneer je schittert in een goede gym-selfie.

Daar komt bij kijken dat mensen die over zichzelf opscheppen vaak het meest onzeker zijn. Daarom moeten ze in hun profiel laten zien dat ze hard werken aan hun lichaam, om zo complimentjes te krijgen. Ze plaatsen alleen maar foto’s vanuit de beste hoek met de mooiste belichting en vaak nog met een filter. Imperfecties laten ze niet zien of werken ze weg.

Bron: Fem-Fem

 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf