4 weken geleden

Peloton stopt met het maken van eigen productie bikes en loopbanden

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
4 weken geleden
In een poging om zijn toeleveringsketen te vereenvoudigen en zijn kostenstructuur te optimaliseren zal Peloton nu de Taiwanese fabrikant Rexon blijven gebruiken als de belangrijkste fabrikant van de hardware voor Peloton's productlijnen.

Het bedrijf, dat al een bestaande relatie met Rexon heeft, verlaat per direct alle productieactiviteiten in eigen beheer. Peloton zal de activiteiten in zijn Tonic Fitness Technology Inc.-faciliteit tot de rest van 2022 opschorten. Peloton verwierf Tonic in oktober 2019 voor $ 47,4 miljoen.

Hoe deze stap van invloed kan zijn op Precor, dat Peloton in december 2020 aankondigde dat het zou kopen voor $ 420 miljoen, is nog onbekend. De verschuiving is een natuurlijke vooruitgang in de strategie van Peloton om zijn toeleveringsketen te vereenvoudigen en zich te concentreren op technologie en de beste inhoud om het bedrijf vooruit te helpen, aldus Peloton.

"Vandaag zetten we opnieuw een belangrijke stap in het vereenvoudigen van onze toeleveringsketen en het variabel maken van onze kostenstructuur - een topprioriteit voor ons", zei Barry McCarthy, CEO van Peloton in de aankondiging. Door samen te werken met toonaangevende externe leveranciers, kan Peloton zich concentreren op waar we het beste in zijn: technologie en inhoud gebruiken om onze 7 miljoen leden te helpen de beste versie van zichzelf te worden. "

Bron: Business Insider
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf