1 jaar geleden

John Reed Fitness verhoogt prijzen met 50%

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
1 jaar geleden
Inflatie en stijgende energiekosten - nieuwe prijzen voor John Reed-leden vanaf juli 2022
De fitnessketen McFIT tevens van het RSG imperium had op 1 april 2022 al zijn prijzen veranderd. Het premium merk van de RSG Groep plant nu ook een prijsaanpassing. Bij John Reed Fitness gaan alle contracten minimaal 50 procent meer kosten. 

De reden die in het bericht aan de getroffen leden wordt gegeven is: “Om u in staat te blijven stellen fitnesstraining te doen bij John Reed, moeten wij per 1 juli 2022 de prijzen voor uw contractmodel aanpassen, mede rekening houdend met de veranderde marktomgeving.”

McFIT had in april 2022 al een prijsstijging van 25%, de reden; de consumentenprijzen en de inflatie blijven stijgen. Drie maanden later volgt dus een prijsaanpassing voor het merk John Reed Fitness, dat ook tot de RSG Group behoort . Volgens een melding veranderen de voorwaarden per 1 juli 2022.

*UPDATE 28-6-2022
Vanuit het hoofdkantoor uit duitsland kwam een aanvulling op dit artikel binnen, in Nederland of Europese locaties van het merk buiten Duitsland worden de prijzen op dit moment niet aangepast.

„Sinds het merk werd opgericht in 2016, bieden we bij John Reed een structuur voor lidmaatschapsbijdragen op alle locaties wereldwijd, niet alleen in Duitsland, waardoor onze leden diverse en individuele training kunnen krijgen. De huidige economische situatie, mede als gevolg van de pandemische situatie, brengt nu voor het eerst veranderingen met zich mee voor bestaande lidmaatschappen na zes jaar bij JOHN REED. Om onze leden een aantrekkelijke training te blijven bieden, passen we daarom de contributie vanaf 1 juli 2022 aan naar een meer adequate prijs-kwaliteitverhouding, alleen in onze Duitse clubs. Als leden vragen hebben, helpt onze klantenservice je graag op elk moment.“


John Reed Locatie: Lijnbaan Rotterdam

Zojuis ook binnen: Fitness-app Fitmo failliet
Fitmo, de app waarmee Dave Roeloffs vanaf 2014 lifestylecoaches verbond aan klanten die begeleiding wilden, is failliet verklaard, zo blijkt uit het faillissementsregister. Ook de websites van Fitmo en de Fitmo Foundation zijn uit de lucht. Fitmo noemde zichzelf een ‘personal trainer in your pocket’, was in 2014 genomineerd als startup van het jaar bij het toenmalige Sprout en richtte zich de laatste jaren op HR-afdelingen met een aanbod om werknemers vitaal te houden.
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf