2 jaar geleden

600ste club in Frankrijk voor Basic-Fit

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
2 jaar geleden
1,5 miljoen lidmaatschappen in Frankrijk en 2,85 miljoen voor de Groep
Basic-Fit, Europa's grootste en snelst groeiende fitnessketen, opende haar 600ste club in Frankrijk. Deze belangrijke mijlpaal toont de toewijding en voortdurende expansie van Basic-Fit in Frankrijk, de grootste markt van het bedrijf. Basic-Fit blijft fitness essentieel en toegankelijk maken voor meer mensen. In haar vijf operationele landen exploiteert de Groep nu 1.109 clubs met 2,85 miljoen lidmaatschappen.
Basic-Fit versterkte zijn aanwezigheid in Frankrijk verder door zijn 600ste clubopening te vieren in Sablé-sur-Sarthe, regio Pays de la Loire.

Deze prestatie moet worden gezien als een verdere stap in de richting van het bereiken van het doel van het bedrijf van 1.000 tot 1.300 clubs in Frankrijk in de toekomst. Alle Franse steden met meer dan 30.000 inwoners (behalve de regio Île de France) hebben al toegang tot minstens één Basic-Fit-club. De focus van het bedrijf blijft op het versterken van bestaande clusters en het ontwikkelen van fitnessfaciliteiten in kleinere steden, om zoveel mogelijk mensen aan hun fysieke en mentale welzijn te laten werken. In heel Frankrijk ondersteunen ongeveer 3.000 medewerkers onze 1,5 miljoen leden bij hun fitnesstraject.

Rene Moos, CEO Basic-Fit
'Ik ben er trots op dat we de 600e clubmijlpaal in Frankrijk hebben bereikt. Met de opening van meer nieuwe clubs in Frankrijk en onze andere landen dit jaar, liggen we op schema om tegen eind 2022 1.250 clubs voor de Groep te bereiken. Dankzij onze hoogwaardige en betaalbare propositie, in Frankrijk, maar ook in onze andere landen , zijn we getuige van een sterk momentum voor fitness. Ons ledenbestand is hoger dan voor de pandemie en we hebben nu meer dan 2,85 miljoen lidmaatschappen, waarvan 1,5 miljoen in Frankrijk.'

Susanne de Schepper – Veerkamp, Operationeel Directeur Frankrijk:
'We willen graag doorgaan met het ontwikkelen van clubs die openstaan, ook in kleinere steden en meer landelijke gebieden, waar veel Fransen eindelijk toegang zullen hebben tot onze ruime en goed uitgeruste clubs. We weten dat de pandemie het bewustzijn heeft doen toenemen van het belang van een dagelijkse sportroutine. We hopen dat deze 600ste opening meer Fransen zal motiveren om altijd en overal actief te zijn.'

Met de ambitie om in 2030 3.000 tot 3.500 clubs te bereiken, wil Basic-Fit fitness voor iedereen toegankelijk maken, waar en wanneer ze maar willen en helpen om gelukkig en fit te blijven.

Bron: Basic-Fit
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf