3 weken geleden

Virtuagym haalt investering van 3 miljoen euro op

Jeroen Gerats
Magazine Manager bodyLIFE
3 weken geleden

De investering luidt een nieuwe fase in van internationale groei in de ondersteuning van fitness en het bedrijfsleven.

29 april 2022, Amsterdam

Virtuagym, de wereldwijd leidende leverancier van fitnesstechnologie, heeft een nieuwe investering van 3 miljoen euro verworven bij Icecat, een in Amsterdam gevestigd techbedrijf dat in innovatieve technologiebedrijven investeert. 

Het groeigeld steunt de verdere internationale ontwikkeling van Virtuagym, waarvan een significant deel zal worden geïnvesteerd in zijn innovatieve alles-in-één software voor club management, coaching en klantbetrokkenheid in de gezondheids- en fitnesssector.

“De afgelopen twee jaar zijn een uitdaging geweest voor onze sector, maar ik ben ervan overtuigd dat onze oplossingen grote waarde hebben toegevoegd voor onze klanten, met name in de transitie naar een meer hybride, digitaal gedreven klantervaring,’’ zegt Hugo Braam, CEO en mede-oprichter van Virtuagym. “We zijn heel enthousiast en dankbaar voor de steun van Icecat met deze nieuwe investering. We staan in de startblokken om onze grootste plannen uit te voeren om nog meer positieve impact binnen onze sector teweeg te brengen. We blijven hard doorwerken om onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve digitale oplossingen.”

Nu men weer fysiek naar de sportschool of studio terugkeert, herrijst de fitnesssector na de wereldwijde pandemie, kondigt deze investering een belangrijke stap aan in de missie van Virtuagym om de wereld gezonder en gelukkiger te maken. Het bedrijf is in 2008 opgericht door de broers Hugo en Paul Braam en bedient per maand meer dan 9000 fitnessondernemingen, 45.000 fitnessprofessionals en 2.5 miljoen eindgebruikers met zijn op maat gemaakte platform en mobiele apps.

“We zijn verheugd om Virtuagym te mogen ondersteunen in hun plannen voor verdere technologische innovatie en groei,’’ zegt Martijn Hoogeveen, CEO van Icecat. “We mogen het team van Virtuagym en hun cloud vision om de gezondheids- en fitnesssector te transformeren graag.”

Over Virtuagym 

Virtuagym biedt een innovatief fitness softwareplatform voor klantbetrokkenheid, coaching en clubmanagement. Het platform bestaat uit een compleet ecosysteem met geïntegreerde mobiele apps en bevat modules voor trainings- en voedingsbegeleiding, voortgangsregistratie, online coaching, business analytics, leden- en personeelsadministratie, roosters, facturatie, toegangscontrole, en meer.
Virtuagyms software ondersteunt meer dan 20 miljoen consumenten en 45.000+ trainers wereldwijd, waaronder Trainmore, 040Fit, Gustav Gym, Fit20 en nog vele meer. Virtuagym heeft meer dan 200 werknemers in dienst, verspreid over de kantoren in Amsterdam en Medellin, Colombia. Kijk voor meer informatie op business.virtuagym.com/nl

About Icecat

Icecat International BV is het investeringsfonds van 25 miljoen euro van Icecat NV, die in deze investeringsronde hebben deelgenomen.
Icecat NV – sinds 2017 genoteerd aan de NPEX beurs – is een snelgroeiende en winstmakende online-uitgever en syndicator van productinformatie waarmee ze de wereldwijde e-commerce markt bedienen. Hatch, één van Icecats Nederlandse portfolio bedrijven is recent overgenomen door zijn concurrent uit de VS, Pricespider. Kijk voor meer informatie op icecat.com  

Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

Virtuagym

Laatste artikelen van dit bedrijf