2 jaar geleden

Nieuw SafeACTiVE-rapport: slechts 0,87% Corona besmettingen bij Europese fitnessclubs

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
2 jaar geleden
Brussel, België, 21 december 2021 - EuropeActive is verheugd de voltooiing aan te kondigen van haar tweede SafeACTiVE-rapport in samenwerking met King Juan Carlos University, AWRC-Sheffield Hallam University en ukactive's Research Institute. Het tweede SafeACTiVE-rapport, dat voortbouwt op uitgebreide gegevensverzameling en analyse door EuropeActive en haar academische partners, onthult een laag niveau van COVID-19-risico in de beoordeelde fitnessclubs en vrijetijdscentra. Met meer dan 185 miljoen geanalyseerde bezoeken, staat het aantal gemelde gevallen op 0,87%, wat minder is dan één geval per 100.000 bezoeken.

Onderzoeks- en evaluatiepartners hebben gegevens verzameld op basis van meer dan 185 miljoen bezoeken aan fitnessclubs en recreatiefaciliteiten, met slechts 1.614 positieve gevallen (van zowel leden als personeel) gerapporteerd door operators in België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Nederland, Portugal , Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De SafeACTiVE-studie, in opdracht van het onderzoekscentrum THINK Active van EuropeActive, heeft tot doel de bezorgdheid over de volksgezondheid (van zowel gebruikers als leden) te verminderen, bevestigt dat fitnessclubs veilige omgevingen zijn met een relatief laag risico op Covid-19-infectie, en de fitness- en fysieke activiteitensector een sterk argument om fitness- en bewegingsfaciliteiten open te houden nu het aantal Covid-gevallen toeneemt en er in heel Europa opnieuw nieuwe beperkingen en lockdowns worden opgelegd.

De directeur van het Advanced Wellbeing Research Center aan de Sheffield Hallam University Prof. Rob Copeland zei: "Het tweede SafeACTiVE-rapport bevat belangrijke gegevens over de bijdrage die de fitness- en vrijetijdssector heeft geleverd aan het ondersteunen van gezondheid en welzijn tijdens de pandemie. Als COVID-19 blijft een lange schaduw over de samenleving werpen, dit rapport levert overtuigend bewijs ter ondersteuning van het prioriteren van fysieke activiteit in het nationale beleid en om ervoor te zorgen dat faciliteiten open blijven om het fysieke en mentale welzijn van individuen en gemeenschappen te ondersteunen”.

Prof. Alfonso Jimenez, hoofd van THINK Active, gaf ook commentaar op het rapport: "Gegevens verstrekt door clubexploitanten suggereren dat fitnessclubs en vrijetijdscentra, waar de industriestandaard mitigatie van kracht is, veilige openbare ruimtes blijven bieden om te sporten, met zeer lage zelfgerapporteerde gevallen van COVID-19. We hebben robuuste methoden voor gegevensverzameling gebruikt en onze bevindingen komen overeen met bevindingen uit bronnen voor de volksgezondheid ".

Het tweede SafeACTiVE-rapport is mogelijk gemaakt dankzij de genereuze steun van 4global, Boddy, BRP Systems, FIBO, Johnson Health Tech/Matrix, Myzone, Perfect Gym Solutions, Schwa-Medico, Sport Alliance, Technogym, Urban Sports Club en Xplor, allemaal lid van EuropeActive's President's Council for Suppliers, Digital & Tech.

Ga voor toegang tot het volledige rapport naar: EHFA SafeACTIVE Study
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf