2 weken geleden

Fitfair 2021 vanwege huidige coronaomstandigheden verplaatst naar mei 2022

2 weken geleden
Vanwege de huidige omstandigheden en de nu geldende coronamaatregelen heeft de organisatie van Fitfair besloten de komende editie te verplaatsen naar 6 en 7 mei 2022. Fitfair 2021 stond gepland voor 25 en 26 november.

Na overleg met overheidsinstanties, de gemeente Utrecht en de Jaarbeurs heeft de Fitfair-organisatie bekendgemaakt dat het evenement in november niet door zal gaan. De organisatie neemt het besluit 'met pijn in het hart', staat in een statement van Fitfair. 'Wij zijn tot dit besluit gekomen omdat wij met de huidige omstandigheden en volgens de nu geldende maatregelen, geen volwaardige Fitfair editie meer neer kunnen zetten. Niet voor de exposanten, niet voor de sprekers, en ook niet voor de bezoekers.'
 
'Er heerst te veel onzekerheid over het wel of niet toelaten van meer dan 1250 bezoekers op de beursvloer, iets wat voor ons en exposanten natuurlijk essentieel is. Het antwoord hierop laat te lang op zich wachten. Ook het feit dat een anderhalve meter regelgeving geen harde eis, maar een advies is, speelt een grote rol. Wij zijn van mening dat exposanten klanten zo goed mogelijk moeten kunnen bedienen en dat is niet geheel mogelijk op anderhalve meter. Ditzelfde geldt voor het dragen van mondkapjes ook al is dit geen harde eis maar een advies', meldt de organisatie.
 
Zaken als placering (vaste zitplaatsen) spelen volgens de organisatie ook een belangrijke rol in hun afweging om Fitfair naar mei te verhuizen. 'Fitfair staat natuurlijk voor zowel kennisdeling, als een beursvloer, als het geven van workouts, met het oog op eisen en regels hieromtrent is het onhaalbaar om met de gebruikelijke opzet het event doorgang te laten vinden. Wij zijn van mening dat wij als organisator, bewegend in de gezondheidsbranche een evenement als Fitfair niet plaats kunnen laten vinden door op het randje van het toelaatbare te balanceren', besluit de organisatie, die aangeeft dat alle gemaakte afspraken doorgeschoven zullen worden naar mei 2022.
 
Bedrijf

Fitfair

Laatste artikelen van dit bedrijf