7 october 2021

Basic-Fit bereikt unieke mijlpaal met opening 1000ste club

7 october 2021
Basic-Fit heeft op 5 oktober officieel de deuren geopend van haar 1000e club. Het avontuur begon 35 jaar geleden in Nederland en ook de 1000e club werd geopend in eigen land waar het allemaal begon.

CEO René Moos: “We zijn enorm trots om onze 1000e vestiging te openen. Het is een mijlpaal welke we danken aan onze trouwe leden en medewerkers, zonder wie dit niet mogelijk zou zijn. Zodra we weer open mochten na de lockdown, nam het aantal lidmaatschappen in korte tijd enorm toe. Het bevestigt echt de belangrijke rol die we in de samenleving hebben. Sporten is een basisbehoefte en we helpen mensen graag om gezond te blijven in een veilige en verantwoorde omgeving. We willen blijven groeien en werken aan onze doelstelling van 1250 clubs tegen eind 2022.”

Tijdlijn
  • Jaren 80: René Moos beëindigd zijn professionele tenniscarrière en begint te investeren in fitness
  • 1984: René Moos opent de eerste clubs
  • 2010: Overname van het merk Basic-Fit en Basic-Fit breidt uit naar België en Luxemburg
  • 2011: Basic-Fit breidt uit naar Frankrijk en Spanje
  • 2016: Basic-Fit groeit naar meer dan een miljoen leden en gaat naar de beurs
  • 2019: Basic-Fit wordt de grootste en snelst groeiende fitnessketen van Europa met meer dan 2 miljoen leden
  • 2021: Basic-Fit opent officieel zijn 1000ste club
Altijd een plek om te sporten 
Basic-Fit is de afgelopen jaren enorm gegroeid, beginnend met een handvol clubs naar uiteindelijk twee miljoen leden en 1000 locaties in meer dan vijf landen: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Sommige clubs zijn gevestigd in zeer unieke locaties, zoals oude kerken, fabrieken of zelfs bij betaald voetbalstadions zoals dat van PSV in Eindhoven. In aanvulling hierop zijn 200 clubs 24/7 open.

Samen zorgen de 6000 medewerkers ervoor dat leden op een verantwoorde manier aan hun gezondheid kunnen werken in een veilige omgeving. Sporten kan altijd en overal via de innovatieve app, welke een nuttige stimulans bleek tijdens de lockdown. Niettemin, na de heropening van de sportscholen in 2020, zijn er meer dan 33 miljoen clubbezoeken geweest.

Redouane Zekkri, sinds 2008 werkzaam bij Basic-Fit en nu COO, is enthousiast: “Onze Basic-Fit community is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Als marktleider zijn we er trots op deze mijlpaal te passeren. Fit worden is belangrijker dan ooit en mensen worden
steeds bewuster van de voordelen ervan. Sporten is essentieel en daar dragen we graag aan bij.”

Ter ere van de opening van de 1000e club delen leden en medewerkers hun eigen (sportgerelateerde) mijlpalen via #BasicFitMilestone, die ze hebben bereikt door vastberadenheid, discipline en uithoudingsvermogen.
Basic-FitRene Moos1000e club
Gerelateerde artikelen