2 jaar geleden

Wielerwereld ontdekt fietsen onder elektrische impulsen

2 jaar geleden
Een trainingssessie van 90 minuten voltooien in slechts 20 minuten? Met E-Cycling van E-Fit wordt het mogelijk. De nieuwe trainingsvorm wordt alsmaar populairder bij sporters en wielrenners in het bijzonder. Onder andere topatleten Oliver Naesen en Dries De Bondt probeerden E-Fit al meermaals uit bij Doefit te Wortegem-Petegem. Daarnaast worden de wielrenners van S-Bikes Doltcini dit jaar gesponsord door E-Fit Benelux en springen ook zij zo mee op de trend.

Introductie tot E-Cycling
Vorig jaar werd Naesen reeds geïntroduceerd tot E-Cycling dankzij Doefit: “Het is voor mij een vernieuwende methode om kracht te trainen. Ik sta er vooral van versteld hoe tijdsefficiënt dit is. Na een halfuur E-Fit bij Pieter en Sofie (van Doefit) voelde ik vergelijkbare gains zoals ik ze normaal voel na meerdere uren krachttraining. De vele uiteenlopende trainingen en programma’s  spreken verschillende doelgroepen aan gaande van performance tot gewichtsverlies.”

Het grote verschil tussen een gewone sportsessie en E-Cycling sessie is dat de sporter een speciale E-cycling short aantrekt. De short beschikt over 18 pads die elektronische impulsen  versturen naar de spieren.



Ook Dries De Bondt is fan
“Bij de E-Cycling short zijn de pads aangebracht om specifieke spieren te verstevigen en efficiënter te trainen. Ze stimuleren specifiek de spieren die geactiveerd worden bij de duw- en  trekbewegingen van de pedaalslag die een wielrenner maakt.” Aldus Andy Compernolle, zaakvoerder van E-Fit Benelux.

Ondertussen kwam na Oliver Naesen ook zijn collega en oud-Belgisch Kampioen Dries De Bondt  langs bij Doefit. Net zoals Naesen was ook De Bondt onder de indruk van de resultaten van E-Fit. De Bondt: “Ik was benieuwd wat E-Fit bij Pieter en Sofie van Doefit eigenlijk juist inhield en dus  combineerde ik mijn krachttraining met het krachtprogramma van E-fit. Elke uitgevoerde squat in  combinatie met E-fit voelde veel zwaarder aan dan normaal.” 

“Je kan je spieren echt veel intenser trainen dan bij een standaard fitnesstraining. Doordat je spieren onder continue spanning staan, is E-fit volgens mij een ideale full body workout dat een ruim publiek kan aanspreken.”



Efficiënter dan traditionele trainingen
Een E-Cycling training is extremer en efficiënter dan een traditionele trainingsmethode. Tijdens een E-Cycling training van slechts 20 minuten krijg je meer dan 36.000 spiercontracties. Één E-Cycling training is daarom ook 3 keer intensiever dan een gewone fietstraining van 1 uur. Door de elektronische stimulatie van de spieren activeert de sporter 90% van de spiervezels. Met  een gewone fitness-sessie van 90 minuten activeer je slechts 30 tot 40%. Een groot verschil dus.

Een bijkomend voordeel aan de gerichte versteviging van de spieren is dat de sporter ook aanmerkelijk minder gevoelig wordt voor blessures en kwaaltjes. Resultaat en veiligheid zijn uiterst  belangrijk. Niet alleen tijdens trainingen maar ook gedurende revalidatieperiodes.

Record op de Muur van Geraardsbergen
Slechts een dag na zijn eerste training met E-Fit ziet Oliver Naesen al resultaat. “Daags na een zware fitness-sessie (extra zwaar met E-Fit), heb ik altijd wat extra power in de benen” schrijft Naesen op Strava. Naast de reactie staat een nieuw persoonlijk record te pronken: de Muur van Geraardsbergen werd overwonnen in 2 minuten en 7 seconden.

E-FitE-CyclingwielrennenOliver NaesenDries De Bondt
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

E-fit

Laatste artikelen van dit bedrijf