2 jaar geleden

Nieuwe videodocumentaire over preventieve gezondheid beschikbaar voor leefstijlprofessionals

2 jaar geleden
In 2020 is het project ‘New Health 2022’ van start gegaan, ondersteund door het Erasmus + programma van de Europese unie. Doelstelling van dit project is een kennis update ontwikkelen voor professionals, binnen de zorg, onderwijs en sport, over preventieve gezondheid leefstijl aspecten die wetenschappelijk aangetoond zijn.

Als primaire informatie zijn daarom de Gezondheidsraad en WHO richtlijnen voor gezond bewegen en gezonde voeding gebruikt, aangevuld met gedragsverandering/mindset informatie, welke gebruikt wordt binnen de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) in Nederland. Samen vormt deze trilogie een sterk fundament van essentiële inzichten, waarvan de initiatiefnemers van mening zijn, dat deze kennis bij elke professional die met jeugd en volwassenen werkt binnen de zorg, onderwijs en sport, bekend moet zijn.

In samenwerking met Europe Active is er een competentie profiel opgesteld, de ‘Healthy Lifestyle promotor’, zodat professionals die zich deze materie eigen maken ook een Europees erkend EQF 2 certificaat ontvangen.

Het totale programma bestaat uit een videodocumentaire, opgedeeld in 4 onderdelen van elk tussen de 5 en 9 korte video’s. De introductie van 9 video’s is in maart 2021 gereed gekomen. Onderdeel 2, bewegen als medicijn, zal in juli 2021 gereed zijn, onderdeel 3, voeding als medicijn in november 2021 en onderdeel 4, je brein als medicijn in maart 2022.

Het introductie programma, bestaande uit 9 video’s, is te bekijken op de website van New Health 2022. Hier de rechtstreekse links naar de 9 delen van de introductie:

1.    Onze gezondheid! - De huidige situatie



2.    Onze evolutie - 60.000.000 jaar



3.    Onze gewoonten - Hoe hebben we ons lichaam gebruikt en hoe hebben we gegeten



4.    Onze geschiedenis van sport - Verdere evolutie van onze fysieke activiteit en sportparticipatie



5.    Onze industriële revoluties - Hoe machines ons steeds minder actief maakten!



6.    Onze voedselindustrie - Waar hebben we de controle verloren?



7.    Onze toekomst - En de toekomst van onze kinderen.  



8.    Onze kansen – Leefstijl als medicijn trilogie.  



9.    De healthy lifestyle trilogy.  




Deze video serie wordt gratis aangeboden aan professionals maar ook aan consumenten die meer willen weten over een gezonde leefstijl. Delen is dus zeker toegestaan. Voor iedereen die op de hoogte gehouden wil blijven over het vervolg, mail naar info@new-health.eu, dan wordt je toegevoegd aan de mailinglijst.

Nationale Preventie Beweging
In Nederland is al gestart met een preventie beweging voor professionals die hun kennis willen updaten: klik hier voor meer informatie.

Deelnemers van deze preventie beweging worden automatisch op de hoogte gesteld over nieuwe ontwikkelingen rondom het New Health programma.

Wil je met jouw club of organisatie partner worden van de Preventie beweging kijk dan hier voor meer informatie en aanmelden.
 
Nieuwe Gezondheid - New Health 2022leefstijlLeefstijl als medicijndocumentaireEuropeActiveNationale Preventie Beweging
Gerelateerde artikelen