31 may 2021

Club Fysio start ledenwerfcampagne Fitherstel op basis van no cure no pay

31 may 2021
Er is op dit moment een enorm potentieel aan mogelijke nieuwe leden. Al die mensen die ruim een jaar lang niet sportief actief zijn geweest, kilo’s zijn aangekomen en op televisie steeds te horen hebben gekregen dat overgewicht en een slechte conditie niet echt behulpzaam zijn voor het immuunsysteem. Een groot deel van die mensen weet dat ze echt iets moeten gaan doen, maar de ervaring leert dat ze wachten totdat ze door iets getriggerd worden om in actie te komen.

Om dit potentieel meteen aan te spreken, en niet gespreid binnen te krijgen (via de bekende prima online marketing kanalen bijvoorbeeld), heeft Club Fysio het Fitherstel programma bedacht. Het idee van Fitherstel is om mensen in korte tijd te laten ervaren hoe snel zij zich een stuk fitter en gezonder kunnen voelen. Dit is voornamelijk een marketingformat gericht op het aanbrengen van klanten. De sportieve invulling voor de deelnemer bepaal je als sportschool zelf en is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden die jouw club biedt.

De eerste weken na opening van de sportscholen zul je je handen vol hebben aan het weer in actie krijgen van je bestaande leden. Maar daarna wil je natuurlijk direct zoveel mogelijk nieuwe leden. Des te sneller kun je de opgelopen financiële achterstanden weer inhalen. 

Organisatie van het Fitherstel programma
  • Nieuwe deelnemers melden zich aan via de website fitherstel.nl. Er gaat automatisch een mail naar de uitvoerende sportschool.
  • De uitvoerende sportschool belt de deelnemer en plant een eerste kennismakingsafspraak in. Na afloop van de kennismakingsafspraak bepaalt de deelnemer of hij/zij definitief door wil gaan en vult het (door Club Fysio aangeleverde) deelnameformulier in. Restitutie is voor de deelnemer nu niet meer mogelijk.
  • De volgende afspraak is om de fittesten uit te voeren. De sportschool bepaalt zelf hoe snel dat kan in verband met eventuele drukte van het opstarten van de eigen leden. De uitkomsten worden eerst genoteerd op een formulier (wordt door Club Fysio aangeleverd) en daarna ingevoerd op het leefstijlportaal (in samenwerking met EFAA) van Fitherstel. De deelnemer krijgt een eigen account op dit portaal.
  • Na 5 weken heb je een tussentijdse evaluatie met de deelnemer (met evt. fittesten). Vanaf het portal activeer je op dat moment de online cursus 'bewegen is medicijn' voor de deelnemer. (uitleg ontvang je na aanmelding als sportschool)
  • Na 5 weken wordt tevens de deelname fee van € 100,- op de rekening van de sportschool gestort 
  • Na 10 weken voer je de eindtesten uit en laat je zien hoeveel de deelnemer in korte tijd vooruit is gegaan. De resultaten noteer je weer in het Fitherstel portaal. De tevreden deelnemer kan zich vervolgens inschrijven bij jouw sportschool (ervaring leert dat minstens 50% dit doet).
Marketing - No cure no pay
De marketing voor het Fitherstel programma gaat voornamelijk via social media campagnes. Deze worden door Club Fysio voor elke deelnemende sportschool speciaal ingericht, waardoor het bereik in jouw regio zo effectief mogelijk is. Hierbij doen wij (om te beginnen) een voorinvestering van €200,-. Dit wordt verrekend door middel van inhouding op de uitbetaling van de deelnemersfee van de eerste twee deelnemers. Het grote voordeel is dat je zelf niet eerst reclamegeld uit hoeft te geven. Heb je te weinig deelnemers om te kunnen verrekenen? Dan is het risico voor ons. 

We ontwikkelen daarnaast een marketingpakket dat je kosteloos kunt gebruiken in jouw omgeving, o.a. voor free publicity, flyer verspreiding, etc. De reclamevideo om Fitherstel te promoten tref je hieronder. Wil je met jouw sportschool deelnemen aan het Fitherstel programma?
Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.
 
ledenwerfcampagneheropeningClub FysioEFAA
Gerelateerde artikelen