3 jaar geleden

Vlaamse fitnessondernemers starten actie 10.000km voor 10.000 levens voor heropening

3 jaar geleden
Een aantal Vlaamse fitnessondernemers heeft het initiatief genomen om aanstaande zondag 21 februari met de actie 10.000km voor 10.000 levens aandacht te vragen voor het heropenen van de fitnesscentra. Het doel is dat zoveel mogelijk clubs een een loopband of (spinning)fiets buiten voor de ingang plaatsen en zorgen dat er zoveel mogelijk, maar tenminste 10.000 kilometers worden afgelegd. Op deze manier willen zij op een positieve manier de aandacht van pers en politiek vragen en biedt het tevens de gelegenheid om weer contact te hebben met leden.

Nog even, en het is een jaar geleden dat de eerste lockdown een feit was. Alles samen zijn sportscholen in België dan ongeveer 8 maanden gesloten geweest, niet te vatten. Vooral niet omdat fitness bij uitstek de sector is die preventief werkt aan de gezondheid en immuniteit van haar leden. Brancheorganisatie Fitness.be trekt enorm aan de kar om snel perspectief te krijgen. Zij bewandelen de weg van de diplomatie en hebben contacten met meerdere partijen/kabinetten. Achter de schermen beweegt er heel wat om de branche bovenaan de agenda van de politici te krijgen. Dat doen ze met veel kennis van zaken en met de bedoeling om de sector ook op lange termijn in een positief daglicht te zetten.

Daarnaast zijn een aantal fitnessondernemers er van overtuigd dat het nu ook het moment is om als ondernemer van je te laten horen. In aanloop naar 26 februari wordt er  namelijk druk overlegd in functie van het formele overlegcomité. Het is nu dat de volgorde van de heropening van de sectoren in België vastgelegd wordt. Vandaar dat er besloten is om aanstaande zondag 21 februari een gezamenlijke actie uit te voeren, waarbij we alle sportscholen uitnodigen zich aan deze actie te verbinden. Want samen staan we altijd sterker.

Concrete informatie
  • Naam actie: “10.000 km voor 10.000 levens”! “HEROPEN de fitnesscentra NU!”
  • Wat willen we bereiken: Zoveel mogelijk clubs plaatsen een loopband of een (spinning)fiets buiten voor de ingang en zorgen dat er zoveel mogelijk kilometers afgelegd worden.
  • Wanneer: zondag 21 februari 2021 - van 10u tot 22u.
Doelstellingen:
  • Samen minimum 10.000 kilometers afleggen
  • (Positieve) persaandacht + politiek
  • (Terug) contact opnemen met onze leden
Organisatie: Elke club voor zich, maar toch samen!
Publiciteit: Alle voorbeelden in functie van de communicatie naar verschillende partijen (leden, pers, ...) wordt aangeleverd. De initiatiefnemers zullen de Nationale pers informeren, maar we verwachten dat ieder van jullie de regionale pers benaderen en/of uitnodigen.

Klik hier voor meer informatie en de spelregels over deze actie   

Wil je deelnemen aan deze actie? Inschrijven kan via deze link 

heropeningfitnescentraBelgiëfitness.besportscholen open
Gerelateerde artikelen