3 february 2021

Routekaart naar heropening sportscholen

3 february 2021
Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 februari is duidelijk geworden dat er geen verruiming plaatsvindt voor sport en fitness en dat de lockdown en daarmee de sluiting van sportscholen verlengd wordt tot 3 maart. Wel werd er door minister De Jonge gesproken over de Routekaart, als een van de drie routes om de crisis uit te komen. De andere twee zijn testen en vaccineren.

NL Actief heeft een korte toelichting gegeven over hoe we deze routekaart moeten duiden en wat de eerstvolgende stap in deze route is en welke (positieve) gevolgen dit heeft voor de branche. In onderstaande afbeelding staan de verschillende risiconiveau's beschreven en welke maatregelen hierbij gelden per risiconiveau. Bij risiconiveu 4 'zeer ernstig' staat het volgende omschreven; sportbeoefening binnen- en buitensportlocaties: alleen op 1,5m afstand en groepsgrootte van max. 2 personen (geen wedstrijden, geen groepslessen) m.u.v. kinderen t/m 17 jaar. Dit betekent dat, als de cijfers laag blijven, de eerstvolgende stap voor de sport in de routekaart is dat de clubs open kunnen voor individuele sporters. 

Het betekent ook dat sporters die groepslessen volgen niet direct aan de slag kunnen. Het openstellen van groepslessen vind je namelijk terug in de fase daarna (risiconiveau 3 'ernstig'). Maar dit betekent ook dat je als bedrijf nu alvast kunt nadenken hoe je dit op wilt vangen. Uiteraard is alles afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus, maar dat de fitnessbranche vooraan in de rij staat om toch weer open te gaan, kan gezien worden als een lichtpuntje. 
routekaartNLActieflockdownheropeningcorona maatregelen
Gerelateerde artikelen