3 weken geleden

Peloton zet grote stap op commerciele fitnessmarkt met overname Precor

3 weken geleden
Peloton heeft maandag 21 december aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om Precor over te nemen in een transactie ter waarde van $ 420 miljoen USD. Precor is een van de grootste leveranciers van commerciële fitnessapparatuur ter wereld met een aanzienlijke productiecapaciteit in de VS. Met de overname beoogt Peloton om productiecapaciteit in de VS op te bouwen, de onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden te versterken met het team van Precor en de penetratie van Peloton op de commerciële markt te versnellen. Peloton is van plan om vóór het einde van het kalenderjaar 2021 in de VS de eerste commerciële fitness producten op de martkt te brengen.

Onder voorbehoud van voltooiing van de transactie zal Precor opereren als een business unit binnen Peloton. Precor-president Rob Barker wordt CEO, Precor en algemeen directeur van Peloton Commercial, rapporterend aan William Lynch, de president van Peloton. Precor is een divisie van het Finse bedrijf Amer Sports, dat eigendom is van een investeerdersconsortium waaronder ANTA Sports, FountainVest Partners, Anamered Investments Inc. en Tencent Holdings Limited. De transactie zal naar verwachting begin kalenderjaar 2021 worden afgerond.

Ons inzetten om de wereld gelukkiger en gezonder te maken
“Precor belichaamt de missie van Peloton om leden op de eerste plaats te zetten. In de afgelopen maanden hebben we het team leren kennen en zagen uit eerste hand hoeveel ze geven om hun producten, klanten en hun medewerkers. Door onze R & D- en Supply Chain-teams te combineren met het Precor-team en hun decennia aan ervaring, geloven we dat we in staat zullen zijn om de wereldwijde verbonden fitnessmarkt te leiden in zowel innovatie als schaal." zegt Peloton's William Lynch. "We kijken er naar uit om het Precor-team in Peloton te integreren en zijn enthousiast over wat dit betekent voor de toekomst van ons merk en ons vermogen om ledenervaringen van wereldklasse te blijven bieden."

“Precor is gedreven om gepersonaliseerde gezondheids- en fitnesservaringen te creëren die mensen helpen het leven te leiden dat ze willen. Die passie heeft ons ertoe gebracht om zeer aanpasbare oplossingen te creëren die draaien op het grootste commerciële netwerk van de fitnessbranche." zegt Rob Barker, de president van Precor. “Het Precor-team is verheugd om onze productie-expertise en meer dan 40 jaar aan innovaties op het gebied van apparatuur te combineren met Peloton's bekroonde trainingservaringen om commerciële klanten te helpen slagen en sporters in beweging te houden."

Amerikaanse productie tot stand brengen
De overname voegt 625.000 square feet Amerikaanse productiecapaciteit toe met in-house tooling en fabricage, product ontwikkeling en kwaliteitsborging in Whitsett, North Carolina en Woodinville, Washington. Peloton zal in staat zijn om het volledige productieproces, van ontwerp tot distributie te beheersen en de totale productieschaal te vergroten, en daarbij een hoog niveau van productkwaliteit te handhaven. Door fitnessapparatuur dichter bij de Amerikaanse consument te maken, zal Peloton in staat zijn om producten eerder aan leden te leveren. De Precor-faciliteiten in de VS zullen zich aansluiten bij het bestaande productienetwerk van Peloton met zijn externe fabrikanten en de Tonic-faciliteiten gevestigd in Taiwan.

Meer investeren in onderzoek en ontwikkeling
Door de overname zal een team van bijna 100 toegewijde onderzoeks- en ontwikkelingsmedewerkers aan Peloton's  R & D-team worden toegevoegd. Met tientallen jaren ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van cardio- en krachtfitnessapparatuur en gebruikerservaringen is het Precor-team van plan samen te werken met het Peloton R & D-team om de volgende generatie van verbonden fitnesservaringen te ontwerpen en creëren.

Het commerciële aanbod van Peloton opschalen
Precor is een van de grootste leveranciers van commerciële fitnessapparatuur ter wereld en heeft 40 jaar ervaring en expertise met het opbouwen van een klantgericht bedrijf op schaal. Onder de paraplu van Peloton zal Precor het prijswinnende
Peloton-concept toegankelijk maken voor meer mensen door haar langdurige relaties met, sportscholen, hotels  en universiteits- en bedrijfscampussen. Precor zal daarnaast zijn wereldwijde netwerk blijven bedienen. Wanneer de transactie wordt afgerond zijn de partijen van plan om de fitnessproducten van Peloton beschikbaar te maken voor Precor's bredere netwerk van commerciële klanten.

Over Peloton
Peloton is een interactief fitnessplatform, met een loyale community van meer dan 3,6 miljoen leden. Het bedrijf was een pionier op het gebied van verbonden, technologiegestuurde fitness en het streamen van meeslepende, door een instructeur geleide boutique
lessen voor haar leden altijd en overal. Peloton maakt fitness vermakelijk, toegankelijk, effectief en gemakkelijk, terwijl ze sociale contacten aanmoedigen die haar leden aanmoedigen om de beste versie van zichzelf te zijn. Een innovator op het snijvlak tussen fitness, technologie en media, heeft Peloton de fitnessindustrie opnieuw uitgevonden door een abonnementsplatform te ontwikkelen dat naadloos de beste apparatuur, software en streamingcontent van wereldklasse combineert, waardoor een product wordt gecreëerd waar de leden van houden.

De inhoud van het merk is toegankelijk via de Peloton Bike, Bike +, Tread, Tread + en Peloton App, die toegang geeft tot een volledige reeks fitness lessen in verschillende disciplines, op elk iOS- of Android-apparaat, Apple TV, Fire TV, Roku TV's en Chromecast en Android TV. Peloton, opgericht in 2012 en met het hoofdkantoor in New York City, heeft een groeiend aantal showrooms in de VS, VK, Canada en Duitsland. Bezoek voor meer informatie www.onepeloton.com.

Over Precor
Precor, met het hoofdkantoor in Greater Seattle, WA, is al meer dan 40 jaar een pionier in het leveren van fitnesservaringen voor commerciële klanten en sporters. Precor bedient meer dan 100 landen wereldwijd met kantoren in Amerika, EMEA en APAC en exploiteert twee in de VS gevestigde productielocaties. Precor producten en -diensten omvatten in alle belangrijke categorieën, waaronder cardio, kracht, functionele fitness, groepstraining en verbonden oplossingen. In 2020 bereikte Precor de mijlpaal van het opnemen van een miljard trainingen in zijn Preva® fitness-cloud. Dat aantal vertegenwoordigt meer dan 140.000 aangesloten apparaten in meer dan 13.000 faciliteiten. Gemiddeld nemen Precor-sporters meer dan 20 miljoen minuten aan trainingen op per dag, welke worden vastgelegd door het digitale platform Preva®. Voor meer informatie bezoek www.Precor.com.
Pelotonprecor
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Precor

Laatste artikelen van dit bedrijf