17 december 2020

FIBO verplaats naar juni 2021

17 december 2020
Vanwege de huidige ontwikkelingen aan het Covid-19 front zal FIBO, die oorspronkelijk gepland stond van 8 - 11 april 2021 nu plaatsvinden van 24 - 27 juni. De uitgestelde nieuwe data van FIBO vergroten de planningszekerheid voor exposanten en bezoekers.

"We hebben er alle vertrouwen in dat we de omstandigheden voor een veilig evenement kunnen optimaliseren op de opnieuw geplande zomerdata van FIBO 2021. Daarbij werken we ook aan hybride modellen om fysieke componenten en digitale content optimaal te combineren. De beschikbaarheid van een vaccin in 2021 geven ons ook reden tot optimisme ", zegt Benedikt Binder-Krieglstein, CEO van organisator Reed Exhibitions Deutschland GmbH, en vervolgt:" De nog steeds onduidelijke pandemische ontwikkelingen en randvoorwaarden hebben ons ertoe aangezet de situatie opnieuw te beoordelen. Onze topprioriteit is om zowel de gezondheids- als economische risico's voor alle deelnemers te minimaliseren en onnodige kosten te vermijden. "

Voor de fitnessindustrie, die hard is getroffen door de pandemie, is de FIBO van volgend jaar een baken van hoop. Met de nieuwe data in zomer 2021 speelt FIBO in op de wensen van veel exposanten, voor wie de beurs de belangrijkste marktplaats van het jaar is. "We doen er alles aan om de fysieke beurs in 2021 weer op gang te krijgen en gaan ervan uit dat de situatie vanaf juni verbeterd zal zijn met betrekking tot onder andere juridische en economische voorwaarden zoals reisbeperkingen", zegt FIBO-baas Silke Frank. "We zullen de verlengde voorbereidingstijd optimaal benutten om in de zomer voor alle deelnemers een veilige en succesvolle FIBO 2021 te organiseren."

De FIBO 2021 loopt van 24 tot en met 27 juni in dezelfde hallen van Koelnmesse als gebruikelijk. Als kick-off van de FIBO wordt op 23 juni het European Health & Fitness Forum (EHFF) gehouden. Dit zijn FIBO en EuropeActive overeengekomen. Het nieuwe FIBO-congres op de eerste en tweede dag van de beurs wordt georganiseerd in samenwerking met de BSA Academie en de Duitse Universiteit voor Preventie en Gezondheidsmanagement.
FIBO
Gerelateerde artikelen