2 december 2020

Sportcity: doorbouwen tijdens Covid19

2 december 2020
Sportcity is een all-inclusive fitnessketen met 23 vestigingen in Nederland. Op 1 december openden zij een nieuwe locatie in Amsterdam op de Cornelis Schuytstraat. Zij zagen namelijk potentie in dit pand en hebben de handen ineen geslagen met architectenbureau Tank en bouwbedrijf CNSTRCT. Zij hebben het pand teruggebracht naar de oorspronkelijke identiteit met haar karakteristieke elementen maar met de look -en feel van een high-end sportclub.

Het is een prachtig monumentaal pand met een rijke historie. Het pand werd namelijk in 1917 door architect La Croix ontworpen, waarna het gebouw werd betrokken door het Scheepvaartsmuseum. In 1980 verhuisde het museum en werd het gebouw gebruikt als het veilinghuis van het befaamde Christie’s.

Waar Christie’s ervoor koos om voorzetwanden te plaatsen heeft Tank juist in het ontwerp de originele bakstenen muren tevoorschijn gehaald. Een van de uitgangspunten was dan ook het combineren van ‘oud en nieuw’. Dit is vertaald door deze bakstenen muren te combineren met nieuwe kozijnen, maar ook het balken plafond in combinatie met de nieuwe trappen. De niveauverschillen die het speelse effect geven maar ook de keuze in lampen en het gebruik van de verlichte logo’s op de achterwanden.



Door de ervaring in het bouwen van andere fitnessclubs en gyms heeft CNSTRCT het pand mogen transformeren naar hetgeen wat Sportcity en Tank voor ogen had: een high-end sportclub op een prachtige centrale plek in Amsterdam. In nauwe samenwerking met Building retail die het projectmanagement heeft verzorgd, was CNSTRCT binnen dit project verantwoordelijk voor alle bouwkundige werkzaamheden van dit zeer bijzondere en uitdagende project. En onze naam zegt het al: wij zijn een bouwer in hart en nieren. Daadkrachtig, fris en innovatief. Wij geven de nogal traditionele bouwsector kleur door onze verfrissende, moderne en klantgerichte aanpak. Daardoor hebben wij ook met trots dit prachtige project gerealiseerd met een tevreden klant als resultaat.

De sportclub is van alle gemakken voorzien en is hierdoor zeker niet de ‘standaard’ sportclub. Er zijn verschillende sporten te beoefenen zoals fitness, boksen maar ook yoga. Elke verdieping in het pand is getransformeerd, zoals de kelder die nu ruimte biedt aan de kleedkamers, Turkse stoombaden en sauna’s. Na het sporten is er de mogelijkheid om een versnapering of verfrissing te halen bij de bar en is er ook gedacht aan de sportieve ouders met een kinderopvang.

Kijk voor meer informatie op: www.cnstrct.nl
SportCityCornelis SchuytCNSTRCT
Gerelateerde artikelen