1 maand geleden

Ook extra maatregelen in België

1 maand geleden
Vanaf woensdag 14 oktober geldt code oranje voor de sportsector in België. Concreet betekent dit dat kleedkamers en douches dicht moeten. Dit heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts in overleg met de sportsector besloten. 

Dit betekent dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden.

In zijn persbericht vermeldt de minister expliciet dat fitness en trainingen waarbij men anderhalve meter afstand hanteert mogelijk blijven.

Dat enkel de kleedkamers moeten sluiten (horecagedeelte mag openblijven onder zelfde strikte regels van de horeca) is te danken aan de inspanningen van de voorbije maanden en de correctheid waarmee clubs en klanten de maatregelen uit het protocol hebben opgevolgd. Deze boodschap is Fitness.be blijven verkondigen, waardoor deze dus ook tot bij de beslissingsnemers geraakt is. Evenals het belang van 'fit zijn' in deze bizarre tijden voor meer weerbaarheid en immuniteit.

Het aangepaste protocol en de kleurencodes zijn kun je hier terugvinden op de website van Fitness.be
    
 
cronavirustweede golfextra maatregelenfitness.beBelgiëVlaanderen
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Fitness.be

Laatste artikelen van dit bedrijf