7 october 2020

Han Doorenbosch verkoopt aandelen en stapt uit Urban Gym Group

7 october 2020
Han Doorenbosch, samen met Marjolijn Meijer, de oprichter van fitnessketen TrainMore in 1998 (nu onderdeel van Urban Gym Group), heeft het grootste deel van zijn aandelen verkocht aan de overige aandeelhouders. Deze week kondigden Marjolijn Meijer, Jordy Kool en Han Doorenbosch een herverdeling van de aandelen van fitnessketen Urban Gym Group aan. Algemeen directeur Meijer en investeerder Kool hebben zijn belang overgenomen.

Eind 2019 kondigde UGG aan minimaal 25 clubs te willen openen op A-locaties, met als doel marktleider te zijn dan wel blijven in het centrum van de grote steden. Om dit scenario te financieren, haalde de fitnessketen afgelopen december ruim €10 miljoen op in een tweede investeringsronde. Het groeikapitaal kwam voor een groot deel van de Rabobank en voor een kleiner deel van het Dutch Mezzanine Fund.

Meijer: “De coronacrisis heeft ertoe geleid dat wij onze 500 medewerkers moesten vragen thuis te blijven, wekenlang. Parallel liep de uitkoop van de medeoprichter. We zijn blij dat er nu rust is en we weer kunnen werken aan ons bedrijf. Kool vervolgt. “De recente veranderingen zorgen ervoor dat we opnieuw onze strategie herijken. Maar dat we ons richten op groei blijft ongewijzigd. Wij zijn weer in gesprek met potentiële overnamekandidaten in de fitnessbranche.”, zegt Jordy Kool. Naast Kool en Meijer heeft UGG als aandeelhouders Michael Rustwat, commercieel directeur van TrainMore, en Barbara den Bak, directeur High Studios. Na de aandelenoverdracht houdt Doorenbosch een belang van 5% in Urban Gym Group, maar is hij niet langer actief in het bedrijf.

Over Urban Gym Group
Urban Gym Group (UGG) is een keten van 23 sportscholen met ruim 500 medewerkers. Het bedrijfsmodel van UGG bestaat uit een drietal verschillende fitnessconcepten. De grootste daarvan is TrainMore, waarbij sporters per keer dat ze in een maand komen sporten een euro korting krijgen. Het tweede concept is High Studios, een boutique-formule waar uitsluitend high intensity-groepslessen aangeboden. Tot slot Clubsportive, een premium gym met een hoog servicegehalte. Hier komen mensen sporten die weinig tijd hebben en dus graag van alle gemakken worden voorzien, zoals een handdoeken- en wasservice.
Urban Gym GroupTrainMoreHan DoorenboschMarjolijn MeijerJordy Kool
Gerelateerde artikelen