3 jaar geleden

Europese COVID-19 richtlijn veilige en hygiënische uitbating fitnesscentra

3 jaar geleden
Op Europees niveau wordt gestemd over het opstellen van een richtlijn voor het veilig beheren van fitnesscentra tijdens een besmettelijke uitbraak zoals COVID-19. NEN vraagt belanghebbende partijen om vóór 15 september aanstaande hun interesse in de ontwikkeling van een dergelijke richtlijn kenbaar te maken.

Gedurende de eerste maanden van de COVID-19-pandemie werd op laste van nationale overheden 95% van alle Europese fitnesscentra gesloten. Op dit  moment zijn fitnesscentra in de meeste landen opnieuw geopend, zij het onder een reeks van voorwaarden en beperkingen.

Behoefte aan eenduidigheid
De verschillende nationale richtlijnen die worden gehanteerd om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, lopen in hun toepassing uiteen. Met een eenduidige, Europese richtlijn in de vorm van CEN Technical Specification (CEN/TS) 'Guidelines for the safe operation of fitness centres during an infectious outbreak', wenst de werkgroep CEN/TC 136/WG 2 'Fitness Centres'  fitnesscentra handvatten te bieden om:

 

  • de verspreiding van het besmettelijke virus te minimaliseren;
  • de gezondheid en veiligheid van medewerkers en klanten van fitnesscentra te ondersteunen;
  • duidelijkheid voor, en vertrouwen in de fitnessbranche te scheppen.


De richtlijn kan exploitanten van fitnesscentra, overheden en gezondheidsfunctionarissen ondersteunen in hun besluitvorming. Zo kunnen fitnesscentra zo veilig mogelijk door klanten en medewerkers worden gebruikt in geval van verdere lokale, regionale of nationale uitbraken.

Meest recente artikelen