1 july 2020

Virtuagym lanceert Stronger Together: ‘s werelds eerste turnkey online coaching oplossing

1 july 2020

Virtuagym, het software platform voor ledenadministratie, coaching and club management voor fitnessbedrijven, lanceert vandaag het innovatieve programma ‘Stronger Together’. Met ‘s werelds eerste alles-in-één turnkey online coaching oplossing, kunnen sportscholen en studio’s hun digitaal betrokken houden zonder hier zelf het werk voor te doen. Het bevat online uitdagingen, trainings- en voedingsschema’s, audio coaching en online videolessen, om zo aan de community te bouwen. Deze oplossing wordt dus gebruiksklaar aangeleverd vol met online fitness content.

“We merkten op dat veel van onze klanten moeite hadden met het opzetten van een goed digitaal aanbod waar ze inkomsten uit konden genereren. Dit was niet alleen het geval bij ondernemingen met één locatie maar ook voor keten. Het kost veel tijd en energie om dit goed te doen.” vertelt de CEO van Virtuagym, Hugo Braam. “Onze klanten hoeven nu simpelweg alleen op een knop te drukken om hun leden toegang te geven tot een uitgebreide digitale bibliotheek, waar wij het zware werk voor hen doen. Zo kunnen fitnessondernemers zich op andere zaken, zoals de heropening focussen. We geloven dat deze oplossing niet alleen relevant is tijdens corona, maar juist ook daarna. Zo kunnen sportscholen en studio’s de ervaringen van hun leden blijven verbeteren en verbreden als onderdeel van hun lidmaatschap in de toekomst.”

Deze hybride fitness en wellness oplossing combineert virtuele en real-life training

De resultaten van een door Virtuagym onlangs afgenomen enquête lieten zien dat een groot van de fitnessbedrijven een online aanbod opgezet hebben voor hun leden. De pandemie dwong de industrie om naar de digitale wereld te verhuizen, maar we zien dat de meeste bedrijven er niet in slagen om deze online coaching oplossing om te zetten in een nieuwe inkomstenbron, meestal door gebrek aan tijd en middelen. Als reactie hierop heeft Virtuagym Stronger Together gelanceerd. “Het opzetten en beheren van een online coaching aanbod is veel werk, je kunt het vergelijken met het runnen van een extra bedrijf. Met Stronger Together is dat geen probleem meer”, vertelt Braam. 

Dit innovatieve aanbod biedt sportschool- en studio-eigenaren een compleet online fitness- en wellnessprogramma om hun leden te laten trainen via hun sportschool of studio, dit kan zowel thuis als fysiek in de sportschool of studio zelf. Stronger Together bevat duizenden uren aan content, waaronder digitale 3D-workouts, videolessen, audiocoaching, voedings- en fitnesstracking, een online community die dagelijks wordt bijgewerkt met content en uitdagingen om fit te blijven. De content is niet alleen fitness-gerelateerd; Virtuagym heeft ook een bibliotheek van meditatiesessies toegevoegd, waardoor Stronger Together een volledige en holistische ervaring wordt voor leden.

#StrongerTogether: support de sportschool bij je in de buurt

Stronger Together is niet alleen gunstig voor de leden, maar stelt hen ook in staat om hun sportschool of studio te ondersteunen in deze tijden door te betalen voor dit uitgebreide digitale abonnement. “Dat is deels waar de naam vandaan komt”, vertelt Braam. “We staan samen sterker en zijn dus ‘Stronger Together’ - we kunnen onze klanten ondersteunen om hun leden te helpen een gezonde levensstijl vanuit huis te behouden, in ruil daarvoor kunnen hun leden hun sportschool steunen door het digitale lidmaatschap te betalen. Leden blijven fit en helpen tegelijkertijd hun eigen sportschool om deze moeilijke periode te boven te komen. Dit is voor iedereen een win-winsituatie.” 

Bedrijf

Virtuagym

Laatste artikelen van dit bedrijf