24 june 2020

Registratie openstellingsregister fitnesscentra NL Actief online

24 june 2020
Met de overheid is afgesproken dat alle fitness aanbieders die per 1 juli weer opengaan en werken volgens het protocol verantwoord sporten fitness, dit melden bij NL Actief. Ongeacht of ze wel of niet zijn aangesloten bij de branchevereniging. Dit openstellingsregister is openbaar, zodat de 'buitenwereld' kan zien waar men weer veilig en verantwoord kan sporten. Klik hier om te registreren.

De fitnessbranche is de eerste sector met zo’n register. Met dit register wil NL Actief de openstelling van de branche per 1 juli, en vooral de periode daarna, in goede banen leiden. Dit is in het algemeen belang van de sector. Voor de Veiligheidsregio’s biedt het register een overzicht van welke centra en aanbieders met ingang van 1 juli weer open zijn en onderschrijven veilig te werken volgens het protocol.

Waarom een openstellingsregister?
Het kabinet, het Outbreak Management Team (OMT), de Veiligheidsregio’s en de media zullen scherp naar de branche kijken of de centra en aanbieders zich houden aan de voorwaarden voor de openstelling, zoals die zijn vastgelegd in het protocol voor de fitnessbranche. Daarbij zullen ze ook monitoren of de openstelling van de fitnessbranche leidt tot een stijging van het aantal besmettingen. Centra en aanbieders die zich niet houden aan de voorwaarden en voorschriften van het RIVM, lopen het risico dat zij een boete krijgen en/of weer moeten sluiten. En als teveel centra hun deuren opnieuw moeten sluiten, raakt dat de hele branche, de lobby en de gesprekken over een aanvullend steunpakket. Daarom will NL Actief zo zorgvuldig en transparant mogelijk zijn richting de ‘buitenwereld’; consumenten, het kabinet, het OMT, de Veiligheidsregio’s en de media, zodat zij zelf in het openstellingsregister kunnen zien welke centra en aanbieders met het protocol werken en waar veilig en verantwoord kan worden gesport.
 
Geen lid van NL Actief maar wel open per 1 juli?
Ben je geen lid van NL Actief en gaat je sportcentrum/studio open vanaf 1 juli met inachtneming van het Protocol Verantwoord Sporten? Dan kun je je sportcentrum registreren tegen een vergoeding van €100,- exclusief btw per vestiging in het register van NL Actief. 
Klik hier om te registreren. Je centrum/studio zal na ontvangst van betaling binnen enkele dagen zichtbaar zijn in het openstellingsregister.
NLActiefheropeningopenstellingsregisterprotocolCoronavirus
Gerelateerde artikelen